Σελίδες

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΛΦΕΪΓ (NTR)

ΜΙΛΦΕΪΓ

ΥΛΙΚΑ

·  2 κούπες γάλα
·  4 κουταλιές κορνφλάουερ
·  2 βανίλιες
·  1/2 κούπα ζάχαρη
·  λίγη ζάχαρη άχνη
·  ψημένη σφολιάτα
·  φράουλες
·  250γρ. σαντιγύ
·  2 κροκους  αυγων
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορνφλάουερ. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να βράσει με τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το κορνφλάουερ και ανακατεύουμε να πήξει. Χτυπάμε τους κροκους αυγων  και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο, έτοιμη σφολιάτα και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να καεί. Σπάμε τα φύλλα της σφολιάτας σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε μία πιατέλα το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο να σχηματίζουν βάση. Επάνω στη σφολιάτα βάζουμε κρέμα αναμιγμένη με σαντιγύ. Ξαναβάζουμε κομμάτια σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Διακοσμούμε με ένα κορνέ ροζέτες εδώ και εκεί. Τέλος βάζουμε 1-2 φράουλες για διακόσμηση Η οτι αλλο φρουτο εχουμε...Επισης αντι για κρεμα λευκη  βαζουμε κακαο και γινεται <κρεμα σοκολατας>.


Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου