***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Πορτοκαλόπιτα της Γιαγιας***(NTR)









Υλικα
 
 1 πακέτο φύλλο κρούστας
 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
 1 φλιτζάνι βούτυρο
 2 κουταλιές κονιάκ
 5 αυγά
 1 βανίλια
 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Για το Σιροπι

 1½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
 2 φλιτζάνια νερό
 1 φλούδα πορτοκαλιού
 Λίγο κονιάκ

Εκτελεση

Βουτυρώνετε ένα πυρέξ, αλείφετε με λιωμένο βούτυρο τρια φύλλα και τα τοποθετείτε στο πυρέξ.
 Σε μια λεκανι χτυπατε  το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτετε το κονιάκ, τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, τελος  προσθέτετε το γιαούρτι. Τριβετε πολυ καλα τα υπολοιπα  φυλλα  και τα ανακατευετε καλα στο μειγμα. 
 Ψήνετε στους 180° C για 40-45΄.

 Για το σιρόπι, βράζετε σε κατσαρολάκι για 8-10λεπτα όλα τα υλικά, εκτός από το κονιάκ. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ποτό.

Ριχνετε  στο ζεστο  γλυκό,  κρύο  το σιρόπι αφηνουμε λιγο και επειτα το σερβιρουμε....

Καλη Επιτυχια!!!!!!

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ(NTR)




ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φασολάκια
1/2 κιλο πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Πλένετε, καθαρίζετε τα φασολάκια και τα στραγγίζετε.
 Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
 Προσθέτετε τα φασολάκια, τις πατάτες και τα καρότα, ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει.
 Όταν μαραθούν τα υλικά, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και πιπέρι.
 Κατόπιν, σιγοβράζετε για 5-10 λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες και αλάτι.
 Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, το κατεβάζετε από το μάτι και προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλη Ορεξη!!!!

ΠΑΝΑΚΟΤΑ (NTR)




ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ...ΓΡΗΓΟΡΟ...ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ..ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!!!!!!



ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Γαλα.
500 γρ. Κρέμα Γαλακτος.
4 φύλλα ζελατίνης.
150 γρ. Ζαχαρη.
1  Βανίλια.
100 γρ. λικέρ Aμαρέττο(η οτι αλλο λικερ που σας αρεσει)

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγη ποσότητα από το γάλα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα κουζίνας και στο τέλος προσθέτουμε και την λιωμένη ζελατίνη.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μπολάκια αφού το περάσουμε από ψιλή σίτα(σουρωτηρι) και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες .

Ξεφορμάρουμε όπως τις κρέμες καραμελέ με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα και λίγο σιρόπι φράουλας ,καραμέλας ,  βύσσινου.....πορτοκαλι η οτι μας αρεσει.....και ξηρους καρπους..... 
TIPS: η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη γιατί ενώ η κανονική είναι με τα υλικά βρασμένα ( panna cotta = ψημένη κρέμα) αυτή γίνεται με τα υλικά κρύα
Καλη Επιτυχια!!!!!!

ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΑΠΟ ΤΥΡΙ (NTR)








ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
300 γρ. γάλα
80 γρ. μαγιά
7 κουταλάκια ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
5 κουταλιές βούτυρο
5 φλιτζάνια αλεύρι

Για τη Γεμιση
250 γρ. φέτα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Zεσταίνουμε το γάλα.
 Ριχνουμε σε βαθύ μπολ, τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη.
 Διαλύουμε τον πολτό που σχηματίζεται στο γάλα και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει.
Xτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι.
Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά.
Σε λεκανίτσα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

 Kόβουμε κομμάτια από τη φουσκωμένη ζύμη και τα πλάθουμε στα χέρια μας με αλεύρι σε πιτάκι.

Σε κάθε πιτάκι βάζουμε 1 κουταλιά τυρί και το κλείνουμε, πλάθοντάς το σφαιρικό (μπαλιτσα).
 Aφήνουμε τις μπάλες σε αλευρωμένη επιφάνεια να φουσκώσουν και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.Ειναι τελειο για πρωινο,Ορεκτικο  ...Δοκιμαστε το....Επισης μπορειτε να βαλετε για γεμιση οτι εσας σας αρεσει....
Καλη Επιτυχια!!!!!
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 Oι μπαλες ΤΥΡΙΟΥ, θα λέγαμε ότι μπορούν να αντικαταστήσουν μια τυρόπιτα. Γενικά είναι κατάλληλες για πρώτο πιάτο σε γεύματα που δεν περιέχουν ζωικά τρόφιμα. H ζύμη της μπαλας τυριου, είναι πιθανόν να σας θυμίσει γευστικά τη ζύμη του πιροσκί. Στο τηγάνισμα οι μπαλες τυριου χρειάζονται προσοχή για να μην ξεροτηγανιστούν εξωτερικά και εσωτερικά μείνουν ωμές.
Για να μπορείτε να τις ελέγχετε κατά το τηγάνισμα, καλό είναι να τις πλάσετε μικρές
.

ΚΙΜΑΣ...!!!!!!!Συμβουλες της ΓΙΑΓΙΑΣ....(NTR)






ΚΙΜΑΣ…


«Κυκλοφορεί» στα τραπέζια με διαφορετικές εμφανίσεις και ονομασίες, αν και στην ουσία πρόκειται για αλεσμένο κρέας. Τον συναντάτε άλλοτε σαν κεφτέ, άλλοτε σαν μπιφτέκι, άλλοτε σαν σουτζουκάκι και άλλοτε απλώς ριγμένο σκόρπια πάνω σε καυτά υλικά. Ο κιμάς είναι από τα υλικά που ποτέ δεν λείπουν από την ελληνική κουζίνα και μπορούν να συνοδέψουν επίσημα και φιλικά γεύματα. Διαβάστε το μικρό οδηγό που ακολουθεί και μάθετε για την αγορά και τη συντήρησή του, αλλά και μικρά μυστικά για την κουζίνα σας.

Τα είδη του κιμά

Στην αγορά θα βρείτε πολλά είδη κιμά, μοσχαρίσιο, χοιρινό, αρνίσιο... ανάμεσά τους και μερικά περίεργα, όπως αυτός από στρουθοκάμηλο. Στην ουσία, μάλιστα, οποιοδήποτε κρέας μπορεί να γίνει κιμάς, αρκεί να καθαριστεί και να ξεκοκαλιστεί. Ωστόσο, σχεδόν πάντα, ο κιμάς που πωλείται στα κρεοπωλεία είναι ο κλασικός μοσχαρίσιος και ακολουθούν τα υπόλοιπα είδη.

Μοσχαρίσιος

 
Κατάλληλα κομμάτια για κιμά είναι το καπάκι και η λάπα, αλλά και η σπάλα και η ελιά, αν έχουν καθαριστεί καλά. Για κιμά με μέτριο λίπος μπορείτε να επιλέξετε κιλότο ή στρογγυλό, ενώ για άπαχο κιμά ζητήστε τρανς, ουρά ή νουά.
Πόσες φορές άλεσμα; Το πόσες φορές θα αλεστεί ο κιμάς εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας, αλλά και από το κόσκινο (λεπτό ή χοντρό) που έχει η μηχανή κοπής. Πάντως, καλό είναι ο κιμάς από βοδινό να αλέθεται 2 φορές.



Χοιρινός

 Κατάλληλα για κιμά είναι το στρογγυλό και το κιλότο, που έχουν ψαχνό και μέτρια περιεκτικότητα σε λίπος. Καλή επιλογή θεωρείται και η σπάλα, που είναι μαλακιά και τρυφερή, ενώ ο λαιμός, για να δώσει καλό κιμά, πρέπει να καθαριστεί καλά, γιατί είναι πολύ λιπαρός.
Δεν χρειάζεται να περαστεί πάνω από μία φορά, γιατί διαφορετικά σπάνε πολύ οι ίνες του και γίνεται λασπώδης.




Αρνίσιος

 Επιλέξτε μπούτι, αλλά ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το εξωτερικό λίπος και να το ξεκοκαλίσει πριν το αλέσει. Αν επιλέξετε σπάλα, φροντίστε να καθαριστεί καλά πριν το άλεσμα.
 Προτιμήστε να περαστεί 2 φορές από τη μηχανή.

 

Πρόβειος 

 Επιλέξτε και σε αυτή την περίπτωση μπούτι ή σπάλα, αλλά ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το εξωτερικό λίπος ή να καθαρίσει καλά το κομμάτι πριν το αλέσει.
 Χρειάζεται να περαστεί από τη μηχανή αλέσματος 2 φορές.

 

Πουλερικών
Από κοτόπουλο ή γαλοπούλα. 

 Αν θέλετε άπαχο κιμά, προτιμήστε το στήθος από τα πουλερικά, ενώ για λίγο πιο λιπαρό το μπούτι. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να σας αλέσουν τα κομμάτια χωρίς την πέτσα και προσθέτετε μετά στο ζύμωμα ελαιόλαδο.
 Ο κιμάς από πουλερικά αλέθεται μία φορά, γιατί οι ίνες του σπάνε πολύ και γίνεται σαν λάσπη.


Mix & Μatch  (μείγματα κιμάδων)

Για όσους αρέσκονται στους πειραματισμούς, οι κιμάδες αποτελούν ένα πρώτης τάξεως παιχνίδι. Μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν ότι τα μείγματα κιμάδων είναι πολύ πιο γευστικά, γι’ αυτό μη διστάσετε να παίξετε με τα διάφορα είδη και τις ποσότητές τους, αλλά και με τα μπαχαρικά που θα τους συνοδέψουν. ­Μάλιστα, αν ο κιμάς που θα χρησιμο­ποιήσετε σαν βάση είναι άπαχος, μπορείτε να τον συνδυάσετε με είδη που προέρχονται από πιο λιπαρά κομμάτια.



Οδηγίες αγοράς και συντήρησης 

 Ο φρέσκος κιμάς πρέπει να κόβεται πάντα μπροστά σας και να χρησιμοποιείται διαφορετική μηχανή για το άλεσμα του μοσχαρίσιου και του χοιρινού κιμά. Αν ο κρεοπώλης σας έχει την παραδοσιακή μηχανή κοπής, ζητήστε του να αφαιρέσει τα πρώτα 100 γρ., καθώς προέρχονται από την παραγγελία του προηγούμενου πελάτη και μπορεί το κρέας να έχει αλλοιωθεί. Ωστόσο, σήμερα πολλά κρεοπωλεία είναι εφοδιασμένα με μηχανές που είναι ταυτόχρονα και ψυγεία. Έτσι, τα υπολείμματα κιμά από την προηγούμενη παραγγελία δεν αλλοιώνονται.

Ο κιμάς μπορεί να παραμείνει στη συντήρηση μόνο 1 ημέρα και καλό είναι να φυλάσσεται σε γυάλινο δοχείο. Αν θέλετε να τον καταψύξετε, φτιάξτε λεπτές στρώσεις, που καταψύχονται πιο γρήγορα και ξεπαγώνουν ομοιόμορφα. Μπορείτε ακόμα να πλάσετε τον κιμά στο φαγητό που θέλετε (π.χ. μπιφτέκια, κεφτεδάκια) και να τον μοιράσετε σε ειδικές σακού­λες τροφίμων, τις οποίες θα βάλε­τε στην κατάψυξη. Έτσι, κάθε φορά θα αποψύχετε την ποσότητα που χρειάζεστε. Θυμηθείτε ότι η απόψυξη πρέπει να γίνεται στη συντήρηση του ψυγείου για την αποφυγή ανάπτυξης παθογόνων βακτηρίων  Σε γενικές γραμμές, πρέπει να ­είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε κρέας, ιδιαίτερα πουλερικά, και να ελέγχετε αν έχει συντηρηθεί σωστά και δεν είναι αλλοιωμένο






Μπιφτέκια

Συνήθως γίνονται με μοσχαρίσιο κιμά ή αναμειγνύοντας διάφορα είδη σε διάφορες αναλογίες, μπαγιάτικο ψωμί, κρεμμύδι και αυγό.
Ψήνονται: Στο γκριλ, στα κάρβουνα, στο φούρνο, στο τηγάνι.
Αρωματίζονται με: Μαϊντανό, δυόσμο, ακόμα και κολοκύθι, καρότο, πιπεριά, πράσο.




Δοκιμάστε ακόμη

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με: Ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, διάφορα πιπέρια, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο.
Χοιρινά μπιφτέκια με: Θυμάρι, ρίγανη, ξύσμα πορτοκαλιού.
Αρνίσια ή πρόβεια μπιφτέκια με: Μπαχάρι, κόλιαντρο, θυμάρι, δεντρολίβανο.
Μπιφτέκια από κιμά πουλερικών με: Μπαχάρι, μέντα, βασιλικό, γλυκάνισο.
Συνοδεύονται ιδανικά με: Πατάτες φούρνου, πιλάφι, σαλάτες και σάλτσες ντομάτας και γιαουρτιού. 



Τips για πιο αφράτα μπιφτέκια

Χρησιμοποιήστε κιμά λίγο λιπαρό, για να κρατήσουν τα μπιφτέκια την υγρασία τους κατά το ψήσιμο.
Αν ο κιμάς είναι χωρίς λίπος, προσθέστε στο ζύμωμα λίγο λάδι.
Αν χρησιμοποιείτε φρυγανιά, χρειάζεται να προσθέσετε στο μείγμα λίγα υγρά παραπάνω.
Χρησιμοποιήστε τριμμένο κρεμμύδι και ντομάτα με τα υγρά τους.
Ζυμώστε καλά το μείγμα και έχοντας βρεγμένα τα χέρια σας με νερό.
Αντί για κρόκο αυγού, χρησιμο-ποιή­στε ασπράδια. Η αναλογία είναι 2 ασπράδια για 1 κρόκο.
Αν προσθέσετε πολλά υγρά, ρίξτε απλώς λίγη φρυγανιά.





Κεφτέδες

Συνήθως φτιάχνονται με δύο είδη κιμά (π.χ. μοσχαρίσιο και χοιρινό), αν και μπορείτε να τους φτιάξετε και από ένα είδος ή από αναμείξεις κιμάδων. Χρειάζεστε, όπως και στα μπιφτέκια, μπαγιάτικο ψωμί, αυγό και κρεμμύδι, ενώ απαραίτητα αρωματικά είναι ο δυόσμος και ο μαϊντανός.
Ψήνονται: Στο τηγάνι, αλλά και στο φούρνο.
Αρωματίζονται με: Σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, μαντζουράνα.
Συνοδεύονται ιδανικά με: Πατάτες και σάλτσα ντομάτας. Μπορείτε, όμως, να τα συνοδέψετε και με διάφορα λαχανικά ή σάλτσες με βάση το γιαούρτι.



Τα μυστικά της επιτυχίας, για μερακλήδες
 Μπορείτε να μουσκέψετε το ­μπαγιάτικο ψωμί, εκτός από νερό, με γάλα, κρασί, ούζο, μπίρα.
 Αν δεν έχετε μπαγιάτικο ψωμί, χρησιμοποιήστε τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένο παξιμάδι και προσθέστε στο μείγμα λίγα υγρά ­παραπάνω.
 Αν χρησιμοποιείτε κιμά από ­κοτόπουλο ή γαλοπούλα, προτι­μήστε φρυγανιά, γιατί έτσι ­συγκρατείται καλύτερα ο κιμάς.
 Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο για τουλάχιστον μισή ώρα. Έτσι, θα αναμειχθούν καλύτερα οι γεύσεις και θα αναδειχθούν τα αρώματα.
 Πλάθετε τα υλικά έτσι ώστε να έχουν το ίδιο μέγεθος και να ­ψηθούν ομοιόμορφα.
 Μη χρησιμοποιείτε μεγάλες ­ποσότητες μυρωδικών και μπαχαρικών, γιατί θα καλύψουν τη γεύση του κιμά.




Σουτζουκάκια 


Συνήθως παρασκευάζονται με αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κιμά και με μουσκεμένο και στυμμένο ψωμί.
Ψήνονται: Στο τηγάνι και στο φούρνο και, αν θέλετε μπορείτε να, τελειώσετε το μαγείρεμά τους σε σάλτσα ντομάτας.
Αρωματίζονται με: Κύμινο και σκόρδο κυρίως, αλλά και με μαϊντανό, δυόσμο, θυμάρι, κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι, κόλιαντρο.
Συνοδεύονται ιδανικά με: Που­ρέδες της αρεσκείας σας, ζυμαρικά, ρύζι, στην κλασική εκδοχή τους (κοκκινιστά). 








Κεμπάπ 


Συνήθως φτιάχνεται με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά και δεν περιέχει κάποιο συνδετικό υλικό, όπως το ψωμί και το αυγό, ενώ χρειάζεστε ­επιπλέον κρεμμύδι και σκόρδο.
Ψήνεται: Στη σχάρα, στο γκριλ και στο φούρνο.
Αρωματίζεται με: Κύμινο κυρίως, αλλά και με πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά), μαϊντανό, δυόσμο, θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα.
Συνοδεύεται ιδανικά με: Πίτες και σάλτσες της αρεσκείας σας, με καραμελωμένα κρεμμύδια ή με ολόκληρο τσαμπί ντοματάκια που έχετε σιγοψήσει στο φούρνο. Ακόμη, φτιάξτε σουβλάκια περνώντας το κεμπάπ σε καλαμάκια μαζί με διάφορα κομμένα λαχανικά (ντομάτα, κολοκύθι, πιπεριά) ή συνοδεύστε το με σάλτσα γιαουρτλού.)


Οτι και να μαγειρεψετε ειμαι σιγουρη οτι θα...ειναι Υπεροχο!!!!!
Καλη σας Επιτυχια!!!!!

Ρυζοκεφτέδες με -3 -τυριά....(NTR)






ΥΛΙΚΑ


500 γρ. ρύζι Καρολίνα
200 γρ. ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
50 γρ. έμενταλ
100 γρ. γραβιέρα
50 γρ. μετσοβόνε
2 αυγά
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Περίπου 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το ρύζι σε αρκετό κρύο νερό με ελάχιστο αλάτι στη φωτιά και το ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να πάρει βράση, για να μην κολλήσει.
 Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. 
Στη συνέχεια, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά και το λάδι, σε μια μεγάλη γαβάθα και τα αναμειγνύουμε καλά (το μείγμα πρέπει να είναι κολλώδες).
 Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια, τα περνάμε μέσα από την τριμμένη φρυγανιά, τα τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμένο αραβοσιτέλαιο μέχρι να χρυσίσουν και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν

Καλη Επιτυχια!!!!!

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ....(NTR)







ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2 κουτάκια τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια(η ότι τυρι κρεμα σας αρεσει)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 4 λεμόνια
το χυμό από 4 λεμόνια
1 κουταλάκι γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλιές τις σούπας νερό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

1 και 1\2 πακέτα μπισκότα Digestive
1 φλιτζάνι του τσαγιού βουτυρο 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

8 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές τις σούπας νερό
φλούδα από ένα λεμόνι κομμένο σε πολύ ψιλές μακρόστενες λουριδίτσες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΗ

Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αλέθουμε να θρυμματιστούν καλά εχουμε λιώσει και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ,βάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα ρίχνουμε και το βούτυρο ,ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο και μετά στρώνουμε ένα λαδοχαρτο σε ένα ταψάκι, και τοποθετουμε το μείγμα μας.
Το πατάμε με τα χέρια να απλωθεί ομοιόμορφα και προσέχουμε οι άκρες να είναι γύρω γύρω πιό πάνω τοποθετουμε  μέσα την  κρέμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Παράλληλα βάζουμε την ζελατίνη σε ένα μπολάκι ρίχνουμε και το νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε .

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΕΜΑΣ

Βαζουμε σε μπολ τα τυριά και με το συρμα τα χτυπάμε να αφρατέψουν προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα,τό τρίμμα από τα 4 λεμόνια την ζελατίνη που πρέπει να έχει γίνει ρευστή και τον χυμό 4 λεμονιών και τα ανακατευουμαι καλά.
Βγάζουμε το ταψάκι με τα μπισκότα από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω την κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυείο ξανά να παγωσει.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΙΡΟΠΙ

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε και το χυμό από μισό λεμόνι και τα ψιλοκομμένα μπαστουνάκια λεμονιού,τα βράζουμε μέχρι να δέσει σε μέτρια φωτιά και όταν κρυώσει το περιχύνουμε από πάνω από το τσίζ κέικ μας διατηρείτε στο ψυγείο ,έχει φανταστική γεύση…
Καλη Επιτυχια!!!!

Tips:

Μπορουμε να αλλαξουμε το ΛΕΜΟΝΙ  με ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ η με οποιο… Φρουτο… μας αρεσει…

ΛΕΜΟΝΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ(NTR)




                                                            

                                                             




   
                                                             ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φέτες χονδρολέμονου
1.200 γραμ. ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού ή 2 κουταλιές σ.γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα λεμόνια.
Τα ξύνουμε ελαφρά στον τρίφτη για να βγάλουμε την εξωτερική στρώση της φλούδας.
Τα χαράσσουμε κάθετα σε απόσταση περίπου δυο εκατοστά και βγάζουμε προσεκτικά τις φέτες από τη ζουμερή σάρκα του λεμονιού.
 Κάθε φέτα την κόβουμε κάθετα στη μέση και μετά οριζόντια σε 2 κομματάκια.
Τα ζυγίζουμε….

Βράζουμε νερό στη φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα.

Τα βράζουμε για 30΄από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν.
Τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό.


 Μετά από λίγες ώρες τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας να στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε τα 4 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη, τις φετες και αφήνουμε να βράσει και να δέσει λίγο το γλυκό μας.

Δεν το αφήνουμε να δέσει πολύ, γιατί θέλουμε να μείνει στην κατσαρόλα μέχρι την επομένη μέρα
Την άλλη μέρα ανάβουμε τη φωτιά και βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει, όπως πρέπει.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού  ή τη γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι μας).
~~~Εγω ριχνω παντα χυμο λεμονιου~~~όχι γλυκοζη~~~αλλα εσεις αν θελετε ριχνετε γλυκοζη και όχι χυμο…~~~
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί ο χυμος λεμονιου(Η η Γλυκοζη…)και αποσύρουμε από τη φωτιά.
 Η επιτυχία του γλυκού είναι να το βγάλουμε από τη φωτιά την κατάλληλη στιγμή, όταν το σιρόπι έχει δέσει σωστά.
Καλη Επιτυχια…..


Τα γλυκά του κουταλιού είναι από τα αγαπημένα γλυκα που υπηρχαν στο σπιτι μας από μικρη και εβλεπα ..πως τα ετοιμαζε η Γιαγια+Μαμα μου…. Δεν είναι δυσκολη η Εκτελεση τους απλα χρειαζεται λιγο προσοχη στο~~~δεσιμο στο Σιροπι τους~~~~θα τα Λατρεψετε…Δοκιμαστε να τα φτιαξετε…

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΜ-ΚΟΥΑΤ(NTR)





ΥΛΙΚΑ

1 κιλο κουμ-κουατ

2 Λεμονια η 2 Πορτοκαλια

1 κιλο Ζαχαρη

1 ποτηρι Νερο (για το τελος)

Χυμο απο  ενα Λεμονι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Eπλυνα με άφθονο νερό ένα κιλό κουμ κουάτ και δύο ολόκληρα, λεμόνια από σπιτική λεμονιά .
θα μπορούσα να βαλω και πορτοκάλια...
έβρασα νερό σε μιά κατσαρόλα και τα έριξα μέσα όλα να βράσουν 5-6 λεπτά.
έχυσα το νερό.
αυτό το έκανα 3 φορές, γιά να φύγει όλη η πικρίλα απ' τη φλούδα τους.

όταν έχυσα και το τρίτο νερό, τα άφησα στο σουρωτήρι να κρυώσουν λίγο.

Ανοιξα με μαχαιρι ένα - ένα τα κουμ - κουατ κι έβγαλα από μέσα προσεκτικά όλα τα κουκούτσια τους.
το ίδιο έκανα και με τα δυό λεμόνια.η τα πορτοκαλια (αν ειχαν κουκουτσια)

Εβαλα τους καρπούς στο μίξερ γιά να γίνουν πολτός,
κι έπειτα έριξα τον πολτό σε μιά φαρδιά κατσαρόλα
με 1 κιλό ζάχαρη κι ένα ποτήρι νερό.
το άφησα περίπου 1/2 ώρα, να βράσει και να δέσει η μαρμελάδα.
το τελευταίο δεκάλεπτο εριξα το χυμο από ένα λεμόνι.
Κατόπιν, ως συνήθως η κονσερβοποίηση,
είχα αποστειρώσει τα βαζάκια στο φούρνο, στους 100'
και προσεκτικά έβαλα τη μαρμελάδα στα βάζα,
τα έκλεισα καλά και τα άφησα ανάποδα όλη μέρα, για να κρυώσουν καλα.
Μυρισε ολο το σπιτι υπεροχα!!!!!
Δοκιμαστε τη
Καλη Επιτυχια!!!!

ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ…(NTR)






ΥΛΙΚΑ

  1 κιλό κουμ - κουατ
  800  γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει)
  1 μπουκάλι κονιάκ 750 ml
  2 ποτήρια νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



  Διαλέγουμε τα κουμ κουάτ μας να είναι σφιχτά και να έχουν όμορφο πορτοκαλί χρώμα.
 Τα πλένουμε καλά και τα χαράζουμε με μαχαίρι σε δυο τρία σημεία.
 Υστερα τα βάζουμε σε μια γυάλα μαζί με το κονιάκ σε σκιερό μέρος για τρεις εβδομάδες.
 Τη γυάλα δεν την κλείνουμε αεροστεγώς, θέλουμε να "αναπνέει". Μετά βράζουμε τα δυο ποτήρια νερό ανακατεύοντας τη ζάχαρι να διαλυθεί για πέντε λεπτά. 
Μόλις κρυώσει το προσθέτουμε στη γυάλα και αφήνουμε μία εβδομάδα ακόμη.
Βγάζουμε τα κουμ κουάτ και σουρώνουμε με τούλι καθώς βάζουμε στα μπουκάλια. Είναι έτοιμο!και Τελειο!!!!!!
Καλη Επιτυχια!!!!!

ΚΟΥΑΝΤΡΩ….(NTR)







ΥΛΙΚΑ

 1 βιολογικό πορτοκάλι ή μερικά κουμκουάτ
 750 ml αλκοόλ δυνατό
 250 ml ζάχαρη (το 1/3 του όγκου του αλκοόλ)
 σπάγγος κουζίνας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



  Τοποθετήστε το οινόπνευμα σε ένα μεγάλο βάζο.
  Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Δεν θα λιώσει αλλά δεν πειράζει.
  Κρεμάστε το πορτοκάλι ή τα κουμκουάτ από το καπάκι του βάζου  χρησιμοποιώντας το σπάγγο, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το υγρό.
  Αφήστε σε σκοτεινό μέρος για 3 μήνες και απολαύστε υπέροχο κουαντρώ!!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΜ-ΚΟΥΑΤ…(NTR)


 




ΥΛΙΚΑ

  500 γρ κουμ-κουάτ
 τον χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
 500 γρ ζάχαρη
 400 ml νερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  Κόβουμε τα κουμ-κουάτ σε μικρές λωρίδες.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια, κρατάμε τον χυμό που βγαίνει.
Τοποθετούμε τα κουκούτσια σε ένα κομμάτι γάζας, που το δένουμε με σπάγκο, ώστε να γίνει ένα πουγγί, που βάζουμε μέσα σε μία βαθιά κατσαρόλα.
 Προσθέτουμε τα κομμένα κουμ-κουάτ, όσο χυμό κρατήσαμε, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, καθώς και τα 400 ml νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, και βράζουμε για 25’ ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φρούτα.
 Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό, αν δούμε, οτι τα κουμ-κουάτ δεν έχουν μαλακώσει. Επίσης, χρειάζεται προσοχή να ανακατεύουμε τακτικά, για να μην κολλήσει το μείγμα μας στο πάτο της κατσαρόλας.
 Βγάζουμε τη γάζα  με τα κουκούτσια, το πιέζουμε να βγούν όσο περισσότεροι χυμοί και το πετάμε. {τη γάζα, που περιέχει τα κουκούτσια, μπορούμε να το δέσουμε με έναν σπάγκο από το χερούλι της κατσαρόλας και να το βυθίσουμε μέσα στο μείγμα, ώστε να το αφαιρέσουμε πιο εύκολα.}



Προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανεβάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, δοκιμάζουμε, αν έχει δέσει η μαρμελάδα.
 Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Διατηρείται για 6 μήνες.
Καλη Επιτυχια......

ΚΑΡΥΔΑΚΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ(NTR)







ΥΛΙΚΑ

4 ασπράδια αβγών
200 γραμ.καρυδια
250 γραμ .ζάχαρη άχνη
1 κουτ.γλυκου αλάτι
2 βανίλιες
2 κουταλιές μέλι
50 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους .
Στο μπλεντερ κτυπαμε σε χοντρη ψιχα τα καρυδια μας.
Σε ένα τηγάνι που το έχουμε ελαφρώς ζεστάνει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα,τα καρυδια,(ψιχα)την ζάχαρη,το μέλι,το αλεύρι,το αλάτι,τα ασπράδια,τις βανίλιες ,και ανακατεύουμε έχοντας το τηγάνι στην φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ίσα ίσα  να ζεσταθεί το μίγμα .
Αφήνουμε το υλικό μας να κρυώσει και μετά κάνουμε μπαλάκια .
Τα  τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολα  που έχουμε στρώσει στο ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα κατα προτίμηση στους 160 βαθμούε μέχρι να πάρουν χρώμα ,
Θα τα δούμε να απλώνουν γι αυτό να έχουν μία απόσταση μεταξύ τους .
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν ,και τα πλάθουμε ξανά  μπαλάκια .
Είναι το ίδιο ωραία σκέτα ,αλλά και πολύ ωραία αν λιώσουμε κουβερτούρα και να τα βουτήξουμε στην σοκολάτα μόνο την μισή πλευρά(αν θελουμε)...
Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στην πιατέλα μας ,
    Διατηρούνται έξω από το ψυγείο το χειμώνα και κρατάνε για μέρες .
    Καλη Επιτυχια!!!!!!
   

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΜ-ΚΟΥΑΤ(NTR)




ΥΛΙΚΑ



 1 κιλο κουμ κουάτ
 2 κιλά ζάχαρη κρυσταλλικη
  800  ml  νερό
 1 κουταλακι σουπας  ξινο
 χυμο από ενα λεμονι


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε από κοτσανάκια τα κουμ - κουάτ.
Πλένουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τρυπάμε διαμπερές 4 - 5 φορές τον κάθε καρπό με την βοήθεια ενός ξύλου για (σουβλάκι).
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό που να τα σκεπάζει για 8 ώρες.
 Στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε.
 Τα βράζουμε με φρέσκο νερό για 8 λεπτά.
Με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα μεταφέρουμε σε λεκάνη με κρύο νερό με παγάκια να σπάσει ο βρασμός.
Αφήνουμε τα κουμ κουάτ για 24 ώρες αλλάζοντας το νερό ανά 8 ώρες.
Την επόμενη ξαναβράζουμε τα κουμ κουάτ για 5 λεπτά.
Με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα μεταφέρουμε σε λεκάνη με κρύο νερό όπου έχουμε διαλύσει το ξινό.
Αφήνουμε για μια  Ωρα.
 Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βράζουμε για 12  λεπτά.
 Ρίχνουμε τα κουμ κουάτ και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Βράζουμε για 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
 Κατεβάζουμε από την φωτιά και με μια πετσέτα σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Κουνάμε την κατσαρόλα ανά διαστήματα για να μην ζαρώσει το κουμ - κουάτ.
 Την επόμενη ημέρα δοκιμάζουμε.
Δένουμε το σιρόπι σε χαμηλή πάντα φωτιά, αν χρειάζεται και προσθέτουμε στο τέλος τον χυμό λεμόνι.
  Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την πετσέτα για να μην ζαρώσει το γλυκό.
  Καλη Επιτυχια!!!!!


***

ΚΟΥΜ - ΚΟΥΑΤ..!!!!…


***Το γιαπωνέζικο μανταρίνι "σήμα κατατεθέν" της Κέρκυρας.***
Η ονομασία κουμ-κουάτ σημαίνει στα Κινέζικα χρυσό πορτοκάλι.
Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην Κέρκυρα και στα άλλα Ιόνια νησιά.
 Ο καρπός του χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, γίνεται γλυκό του κουταλιού και θαυμάσιο λικέρ... το άρωμά του ….υπεροχο…φανταστικο!!!!!!.***