***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΜΙΛΦΕΙΓ με ΣΦΟΛΙΑΤΑ~1~(NTR)






Υλικα

1 πακέτο σφολιάτα

Υλικά για την κρέμα

700γρ. γάλα
300γρ. κρέμα γάλακτος
160γρ. ζάχαρη
2 αυγά
6 κρόκοι αυγών
80γρ. κορν φλάουερ
200γρ. κουβερτούρα

Εκτελεση

 

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη σουμάδα και τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ έως ότου η κουβερτούρα λιώσει και αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Όταν η κρέμα κρυώσει τη μαλακώνουμε χτυπώντας τη στο μίξερ με το φτερό. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 20-25 λεπτά τουλάχιστον, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αναποδογυρίζουμε και τα πιέζουμε με μία λαμαρίνα για να φύγει ο αέρας. Τα ξαναψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε με το δάχτυλό μας και αν η σφολιάτα τρυπιέται με ευκολία, είναι έτοιμη. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, εκτός ψυγείου και συναρμολογούμε. Απλώνουμε στο ένα φύλλο τη μισή από την κρέμα, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο. Προτιμότερο είναι να καταναλώνεται την ίδια μέρα και εκτός ψυγείου.

ΓΡΑΝΙΤΟΥΛΕΣ(NTR)




Υλικά

 

500γρ. φράουλες ώριμες
250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Eκτέλεση

 

Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τις φράουλες.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τις φράουλες, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε πλαστικά ποτηράκια είτε σε ειδικές θήκες για γρανίτες που υπάρχουν στην αγορά και παγώνουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
Καλη Επιτυχια!!!!Δροσιστειτε…..

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ(NTR)






 Γρηγορο...Ευκολο...και Υπεροχο!!!!!!!
Τα παγωτά είναι από τις αγαπημένες μας γεύσεις τώρα το καλοκαίρι. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε πανεύκολα ένα παγωτό σάντουιτς που θα ξετρελάνει τα παιδια.... εσας και τους φιλους σας...

ΥΛΙΚΑ

 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
 1 κουτί γάλα εβαπορέ
 3 βανίλιες
 1 κουτί κρέμα στο μεταλλικό κουτάκι MORFAT
 2 πακέτα πτί μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Στρώνω σ΄ενα πυρέξ μία στρώση μπισκότα, χτυπάω όλα τα υλικά με το μίξερ και περιχύνω το μίγμα πάνω από τα μπισκότα τέλος βάζω από πάνω άλλη μία στρώση μπισκότα.
 Βάζω το παγωτό στην κατάψυξη και όταν παγώσει το κόβω ακριβώς στο σχήμα του μπισκότου και βγαίνει σαν σάντουιτς.

Καλη Επιτυχια!!!!

ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ(NTR)



Τα παιδιά δεν χορταίνουν να τρώνε παγωτά τώρα το καλοκαίρι.
Οι περισσότεροι γονείς όμως αγχώνονται για αυτό καθώς θεωρούν ότι δεν κάνει καλό στην υγεία τους. Εμείς όμως σας έχουμε μία εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό ξυλάκι σοκολάτας που θα ξετρελάνει  τα παιδια αλλα και εσας…...

ΥΛΙΚΑ


1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
 1/4 φλ. ζάχαρη
 2 φλ. Γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, να διαλυθεί εντελώς η σκόνη της κρέμας.
 Βάζουμε στις ειδικές θήκες για ξυλάκια και βάζουμε στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσουν.
 Όταν θέλουμε να τα φάμε, τα βάζουμε για λίγη ώρα κάτω από ζεστό νερό, για να βγουν εύκολα από τις θήκες (ή τα τυλίγουμε με μια ζεστή πετσέτα)

Καλη Επιτυχια....

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ (κάθε παιδιου)



ΥΛΙΚΑ

παντεσπάνι, χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Για την κρέμα σοκολάτα

1 ½ γιαούρτι (2 – 4% λιπαρά),
 ¾ της κούπας ζάχαρη, 
4 κουτ. γλυκού (γεμάτα) αλεύρι,
 4 κουτ. σούπας κακάο

Για την κρέμα πορτοκάλι 

¾ της κούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού,
 ½ κούπα ζάχαρη,
 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
 1 ½ γιαούρτι (2- 4% λιπαρά),
 1 βανίλια,
 1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού,
 1 κρόκο αυγού,
 λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέμα σοκολάτα

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.


Κρέμα πορτοκάλι


Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, δυνατά, συνεχώς μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.


Τούρτα

Κόβουμε το παντεσπάνι και βάζουμε στην τούρτα τα υλικά που δουλέψαμε.
Μια στρώση κρέμα πορτοκάλι, μια στρώση κρέμα σοκολάτα.
 Κόβουμε άλλο ένα παντεσπάνι και κλείνουμε την τούρτα.
Περνάμε από πάνω το γλάσο και με παντεσπάνι φτιάχνουμε 3 κώνους για ηφαίστεια.

 Βάζουμε και σ’ αυτά γλάσο και χρωματίζουμε τη λάβα με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
 Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για μία περίπου ημέρα πριν την κόψουμε.

ΤΟΥΡΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙ(NTR)



ΥΛΙΚΑ

3 στρογγυλά παντεσπάνια, 200γρ. σοκολάτα υγείας,
200γρ. σοκολάτα γάλακτος, 200γρ. λευκή σοκολάτα,
800γρ. κρέμα γάλακτος, μπαιν μαρί,
χρώμα ζαχαροπλαστικής γκρι, πολύχρωμα ζαχαρωτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε 3 μους σοκολάτας (λευκής , υγείας, γάλακτος) με κρέμα γάλακτος σε Μπεν μαρί.
 Βάζουμε πρώτα τη σοκολάτα και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για τις 3 γεύσεις μους.
 Για βάση
βάζουμε ένα στρογγυλό παντεσπάνι, το οποίο το καλύπτουμε με τη μους υγείας, συνεχίζουμε από πάνω με ένα δεύτερο στρογγυλό παντεσπάνι  λίγο πιο μικρό  και καλύπτουμε με τη μους γάλακτος.
Συνεχίζουμε βάζοντας άλλο ένα ακόμα πιο μικρό παντεσπάνι.
 Καλύπτουμε όλη την τούρτα γύρω – γύρω μα την λευκή μους και την βάζουμε στο ψυγείο για  2 ώρες να παγώσει καλά.
 Πριν σερβίρουμε στολίζουμε με στρογγυλά σοκολατάκια ή καραμέλες , μια ελληνική σημαία και δύο αστροναύτες.(αν είναι για αγορι~~~αν είναι για κοριτσακο τοποθετουμε δυο μικρα κουκλακια η αγγελακια)
Καλη Επιτυχια!!!!

ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ(NTR)



Υλικά 


3 παντεσπάνια σοκολάτα, 
2 βάζα πραλίνα φουντουκιού 600g
κουφετάκια πολύχρωμα 

μπισκότα στρογγυλά
πουράκια

 καλαμάκια

Εκτελεση

Κόψτε το παντεσπάνι σε 7 παραλληλόγραμμα κομμάτια και στρογγυλέψτε τις γωνίες τους. Ενώστε τα ανά δύο αλείφοντας
ανάμεσά τους πραλίνα φουντουκιού, σχηματίζοντας έτσι 3 ίδια βαγόνια.

 Καλύψτε τα δύο από τα τρία με πραλίνα και στολίστε με κουφετάκια και πουράκια.
 Κόψτε στη μέση το παντεσπάνι που έχει μείνει και, αφού αλείψετε με πραλίνα, κολλήστε το στο βαγόνι που θα είναι πρώτο. 
Καλύψτε και αυτό το βαγόνι με πραλίνα. 
Βάλτε στρογγυλά μπισκότα για ρόδες, ενώστε τα βαγόνια με καλαμάκι και στολίστε. 
Το τρένο σας είναι έτοιμο να καταπλήξει!
Καλη Επιτυχια!!!!!