***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Παγωτακια με Φρουτα(NTR)








Για τα Μικρα και Μεγαλα Παιδια.......

Υλικά

 

2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, φρεσκοστιμμένο
1/4 φλιτζανιού σιρόπι καλαμποκιού
2 φλιτζάνια από ένα φρέσκο καλοκαιρινό φρούτο της επιλογής σας
(π.χ. κεράσια χωρίς κουκούτσι, φράουλες, βερίκοκα,λεμονια,πορτοκαλια κλπ)

Εκτέλεση

 

Βάζουμε το γιαούρτι, την βανίλια, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι καλαμποκιού, και 1 φλιτζάνι από το φρούτο της επιλογής μας στο μπλέντερ. Δουλεύουμε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές απαλό μείγμα. Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι από το φρέσκο φρούτο και δουλεύουμε για ακόμη λίγο μέχρι  τα φρούτα να είναι απλά ψιλοκομμένα.
Βάζουμε το μείγμα γιαουρτιού μέσα σε ειδικές παγωθήκες (κατά προτίμηση για να φτιάξουμε παγωτό ξυλάκι). 
Η ποσότητα της συνταγής αυτής φτιάχνει 8 ξυλάκια παγωτού.
 Αν δεν έχετε τέτοιου είδους παγωθήκες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά μπολάκια. 
Τοποθετούμε στο καταψύκτη για τουλάχιστον 4-6 ώρες πριν τα φατε.

Καλη Επιτυχια.


ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ(NTR)







Υλικά

 

350γρ έτοιμο  παντεσπανι
400γρ φράουλες, κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας καστανη  ζάχαρη
500γρ έτοιμη κρέμα κασταρτ η
250
ml κρεμα γαλακτος
μαρμελαδα φραουλας
λικέρ φράουλας ή βατόμουρου

Εκτελεση

 


Κόβουμε σε φέτες το παντεσπάνι και απλώνουμε στην μία πλευρά κάθε φέτας ένα στρώμα μαρμελάδας. Βάζουμε δύο φέτες μαζί σαν το τοστ, και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Μοιράζουμε τους κύβους κεικ σε 6 ψηλά ποτήρια και περιχύνουμε με λίγο λικέρ φράουλας.
Βάζουμε τις κομμένες φράουλες σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με την ξανθιά ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τις φράουλες και βάζουμε μία στρώση φράουλες πάνω από το ετοιμο παντεσπανι(κεικ).
 Περιχύνουμε τις φράουλες με κρέμα κάσταρτ και στολίζουμε με την κτυπημένη φρέσκα κρέμα και λίγες φράουλες στην κορυφή. Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστο μισή ώρα.

ΓΛΥΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙΑ...(NTR)















ΥΛΙΚΑ

150 γρ. άχνη 
4 αυγά
125 γρ. βούτυρο 
115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
500 ml γάλα χλιαρό
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
1-2 βανιλίες
Λιγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σ' αυτό το μπέικιν.
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε μέσα τις 2 κ.σ. από το χυμό λεμονιού
Σπάμε τ αυγά, χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους.
Προσθέτουμε στα ασπράδια το αλάτι και την υπόλοιπη 1 κ.σουπας λεμόνι
 και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα που την αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια 
και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει μια ανοιχτόχρωμη, αφράτη κρέμα.
Ύστερα, προσθέτουμε το βούτυρο και σταδιακά σε ~4~ φορές το αλεύρι με
 το μπέικιν.
Αφού το μίγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και το γάλα με συνεχή ροή.
Το μίγμα είναι αραιό (σχεδόν σαν μίγμα για κρέπες).
Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα και με το σύρμα την ανακατεύουμε
 έτσι ώστε να σπάσει σε κομμάτια όσο ένα φουντούκι και όχι μικρότερα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : 

Η μαρέγκα δεν πρέπει να ομογενοποιηθεί στο υπόλοιπο μίγμα 
για να μείνει στην επιφάνεια και να δημιουργηθεί η επάνω στρώση
 που μοιάζει με κέικ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί  
και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 50 λεπτά και μέχρι η επιφάνεια του 
να γίνει καστανή.
Ύστερα, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο 
όπου πρέπει να μείνει για μια νύχτα.
Την επόμενη βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο,
 και το κόβουμε.
Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με άχνη και 
αν θέλουμε το γαρνίρουμε με λίγο γλασο λεμονιου  και μια φλουδα απο λεμονι. 


Καλη Επιτυχια!!!!!!