|
Yλικά
250 γρ. άσπρη σοκολάτα 4 αυγά 300 ml κρέμα γάλακτος 4 κουτ. ζάχαρη 10 γρ. ζελατίνη (σε φύλλα) Eκτέλεση Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα που έχουμε κόψει από πριν σε κομμάτια.
(Μουσκευουμε)τη ζελατίνη σε κρύο νερό, κατόπιν την ανακατεύουμε με τη σοκολάτα
και αφήνουμε να κρυώσει.
Xτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και «ενώνουμε» με το μίγμα σοκολάτα την κρέμα γάλακτος, την οποία προηγουμένως έχουμε χτυπήσει μέχρι να γίνει σαντιγί. Bάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Bγάζουμε από τη φόρμα το γλυκό, τοποθετώντας τη για λίγα λεπτά σε καυτό νερό, για να βγει εύκολα το γλυκό και σερβίρουμε.Ριχνουμε ξηρους καρπους
αρεσκειας μας.
Καλη Επιτυχια!!!!!
|
Σελίδες
▼