***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΥΚΟΛΗ ~12~(NTR)






Για τη βάση

Θρυμματίζουμε δύο πακέτα μπισκότα τύπου digestive των 250 γρ
Λιώνουμε 70 γρ. κουβερτούρα σε 150 γρ. βούτυρο στο τηγάνι
και έπειτα ανακατεύουμε τα μπισκότα με το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές

Για τη γέμιση

Χτυπάμε σε μίξερ ένα κουτί  μασκαρπόνε με 250 γρ. σαντιγι. 
Προσθέτουμε 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα, 
2 σφηνάκια κονιάκ
1 κουταλιά σούπας κακάο 
και 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
και ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση.

Για τον στολισμό

20 γρ. χρωματιστή τρούφα η λιωμενη κουβερτουρα  η οτι μας αρεσει 
Μετά από 2 ώρες στο ψυγείο, η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε.
Καλη Επιτυχια....

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ~11~ (NTR)





Η Σιροπιαστή μου σοκολατόπιτα Δοκοιμαστε τη ειναι Απλη Ευκολη και Γευστικη!!!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

250 γραμμ. βούτυρο 

350 γραμμ. ζάχαρη 

3 κ.σ. κονιάκ 

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

5 αυγά 

200 ml νερό 

100 γραμμ. κακάο σε σκόνη

Για το σιρόπι

250 γραμμ. ζάχαρη 
500 ml νερό 
75 γραμμ. κακάο σε σκόνη

Για το γλάσο

 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Το τρικάκι τούτης της σοκολατόπιτας είναι το σιρόπι που θα την μουσκέψει όσο πρέπει, πριν την καλύψει το γλάσο, και θα της δώσει ζουμερή, βελουδινη υφή (μένει το ίδιο γευστική ως και για δύο ημέρες). 


Σε μικρή κατσαρόλα άδειαζυμε  νερό (500 ml), ζάχαρη (200 γραμμ.), κακάο (75 γραμμ.) και περίμενοθμε  μέχρι την πρώτη βράση. Ανακατευουμε  καλά, περίμενουμε  για 2-3 λεπτά, αποσυρουμε  από τη φωτιά και άφηνουμε  το καστανό σιρόπι κατά μέρος.

Ζέστενουμε  τον φούρνο στους 180 βαθμούς .

 Σ' ένα μεγάλο, μπολ χτύπαμε στο μεγάλο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, αφού το δεύτερο μαλάκωσε αρκετά εκτός ψυγείου (το ίδιο θα έκανα και με μικρότερο μίξερ χειρός). Μόλις ενώθηκαν και αφράτεψαν, πρόσθετουμε  ένα προς ένα τα αυγά. Μετα  το κακάο, το μπέικιν και το αλεύρι, επίσης σταδιακά, και τέλος το νερό και το κονιάκ. 

 Βουτύρωνουμε  ένα  πυρέξ μεσαίου μεγέθους, άδειαζουμε  εκεί το μίγμα και το ψηνουμε στους (180°C) για 35 λεπτά. 

Έλεγχουμε  με το μαχαίρι βυθίζοντάς το στο κέικ: 
στα 35 λεπτά, βγαινει καθαρό, οπότε σβηνουμε  τον φούρνο.

Αφηνουμε να κρυώσει .

  Ετοίμαζουμε  το γλάσο. 

Σε μεσαία κατσαρόλα ζέστενουμε  την κρέμα γάλακτος μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες, τράβαμε  το σκεύος από τη φωτιά και ριχνουμε εκεί την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Απαλό ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ..
Χαραζουμε  το κέικ σε κομμάτια ριχνουμε  το σιρόπι και περίμενουμε  να το απορροφήσει. Αφηνουμε για 5 λεπτά και άδειαζουμε  ζεστό ακόμα το γλάσο πάνω από τα κομμάτια απλώνοντάς το με σπάτουλα μαλακά, για να πάει παντού.
Καλη Επιτυχια!!!!!!