Πατάτες ολόκληρες με μυρωδικά και πορτοκάλι στο φούρνο
Υλικά
- 2 κ. πατατούλες φούρνου μικρές, ολόκληρες
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλάτι χοντρό & 2 κ.σ. ακόμη για το βράσιμο
- πιπέρι
- 1 ποτήρι φρέκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- ½ κούπα φρέσκο θυμάρι
Κατασκευη
- Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε από τη φλούδα τους. Βουρτσίζουμε ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα χώματος.
- Αν οι πατατούλες μας δεν είναι μικρές στο μέγεθος μπουκιάς, τις κόβουμε στα 2 ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς, με αντιστάσεις.
- Βράζουμε σε μπόλικο νερό με 2 κ.σ. αλάτι χοντρό, για 7 λεπτά της ώρας, ακριβώς.
- Ίσα μέχρι να μπορούμε να τρυπήσουμε τις πατάτες με το πιρούνι. Σουρώνουμε, χωρίς να ξεπλύνουμε με νερό και αδειάζουμε τις πατάτες στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε τα μυρωδικά και προσθέτουμε το λάδι και τον χυμό. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 40' χωρίς να ανακατέψουμε τις πατάτες, μέχρι να αρχίσουν να ξεροψήνονται από πάνω.
Σε αυτό το σημείο τους ρίχνουμε ένα ανακάτεμα και αφήνουμε άλλη μισή ώρα ώστε να ξεροψηθούν κι από την άλλη πλευρά.
Μη τις φοβάστε, όσο πιο πολύ ξεροψηθούν τόσο πιο νόστιμες θα είναι. Τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα. Συνοδεύουν τα πάντα, και με βγάζουν ασπροπρόσωπη σε όλα μου τα τραπέζια.
Δοκιμάστε τις!Σε αυτό το σημείο τους ρίχνουμε ένα ανακάτεμα και αφήνουμε άλλη μισή ώρα ώστε να ξεροψηθούν κι από την άλλη πλευρά.
Μη τις φοβάστε, όσο πιο πολύ ξεροψηθούν τόσο πιο νόστιμες θα είναι. Τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα. Συνοδεύουν τα πάντα, και με βγάζουν ασπροπρόσωπη σε όλα μου τα τραπέζια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου