Υλικά
| |
κατασκευη1. Ετοιμάζουμε το ζελέ διαλύοντάς το σε ένα μόνο ποτήρι βραστό νερό, με μία κουταλιά ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει, όχι όμως να πήξει. 2. Αραδιάζουμε τα μπολ πάνω σε δίσκους, κόβουμε το κέικ σε 15 φετάκια και καλύπτουμε τους πάτους των μπόλ. 3. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος (μπορεί να αντικατασταθεί και με τη φυτική), μαζί με την άχνη, και μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γιαούρτι και συνεχίζουμε με τον ρευστό και κρύο ζελέ. 4. Γεμίζουμε με την κρέμα τα μπολ -όχι τελείως-, πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι φιλέ και βάζουμε τους δίσκους στο ψυγείο. 5. Οταν στερεοποιηθεί η κρέμα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 6. Σερβίρεται με χαρτοπετσέτα (δεν χρειάζεται πιατάκι ή κουταλάκι) και τρώγεται εξ ολοκλήρου. Παραλλαγές: Αφού σταθεροποιηθεί η κρέμα, προσθέστε στην επιφάνεια μια λεπτή στρώση ζελέ (οπότε θα χρειαστείτε άλλο ένα φακελάκι ζελέ), με ψιλοκομμένες φράουλες ή/και καλύψτε την επιφάνεια με τουφίτσες σαντιγί (με το κορνέ). Μπορείτε να αλλάξετε την γεύση φράουλας με γεύσεις της αρεσκείας σας. Επίσης να αυξομειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης. Πρόταση: αξιοποιήστε τα μπολάκια παγωτού και με αλμυρές γεμίσεις. Αυτοσχεδιάστε!!! |
Σελίδες
▼
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου