Σελίδες

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Λικέρ βερίκοκο (NTR)



Λικέρ βερίκοκο
  • 150 κουκούτσια από βερίκοκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο κονιάκ
Σπάστε τα κουκούτσια και πάρτε τα μικρά αμύγδαλα που έχουν μέσα και βάλτε τα σε ένα βάζο με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακαινίστε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήστε το 60 μέρες περίπου σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος. Μετά στραγγίξτε το και βάλτε το σε μπουκάλι.
Αν θέλετε να δοκιμάσετε έτοιμα λικέρ προτιμήστε Βενεδικτίνη ή Αβέρνα ή Σατρόζ, που φτιάχνονται αιώνες τώρα σε γαλλικά μοναστήρια. Επίσης, το γερμανικό Ζαγκρμάιστερ ή το ιταλικό Γκαλλιάνο, που είναι επίσης εξαιρετικά. Όλα βασίζονται στα βότανα, τα λουλούδια και τα μπαχαρικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου