Γιαουρτόπιτα
- 2 κεσέδες γιαούρτι
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
- 2 βανίλλιες
- 1 κουταλάκι σόδα
- 6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά
- 4 φλυτζάνια ζάχαρη
- 3 φλυτζάνια νερό
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C
-Βάζετε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη και το ένα γιαούρτι και ανακατεύετε
-Χτυπάτε τ'ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα
-Προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους
-Διαλύετε τη σόδα στο άλλο γιαούρτι και το ρίχνετε και αυτό μέσα
-Ανακατεύετε πολύ καλά
-Προσθέτετε το αλεύρι και το δουλεύετε πολύ καλά να φύγουν οι κόμποι
-Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου
-Μόλις κρυώσει φτιάχνετε το σιρόπι
-Βράζετε μαζί τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου και περιχύνετε το κρύο γλυκό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου