Σελίδες

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ (NTR)

ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ 


1φλυτζανι τσαγιου αλευρι
1κουταλια τσαγιου κοφτη μπεικιν παουντερ
4κουταλιες λιωμενο βουτυρο
1/2φλυτζανι τσαγιου γαλα
3αυγα
1φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
1βανιλια
ξυσμα ενός λεμονιου
750γραμμαρια φραουλες
350γραμμαρια κρεμα σαντιγη
1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
4κουταλιες σουπας  Kιps.


KATAΣKEYH


Kτυπαμε το αλευρι με το μπεικιν παουντερ Προσθετε  το βουτυρο στο γαλα  και το ζεσταινετε.
Κτυπατε τα αυγα στο μιξερ εως οτου δεσουν και ριχνετε  τμηματικα τη ζαχαρη.Προσθετουμε στο μιγμα του αλευρι το μιγμα  του γαλακτος (χλιαρο)
Ανακατευετε το μιγμα ελαφρα και το βαζετε  σε τετραγωνο ταψακι βουτυρωμενο και στρωμενο με λαδοχαρτο βουτυρωμενο
Ψηνουμε το παντεσπανι σε μετριο φουρνο επι 35 λεπτα
Όταν κρυωσει το κοβετε στη μεση
Βαζουμε το ένα κομματι σε πιατελα και το ραντιζουμε με σιροπι από ½ φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη, ½ φλυτζανι νερο 4 κουταλιες σουπας Κips.
Bαζετε επανω φραουλες κομμενες και τις σκεπαζετε με κρεμα σαντιγη.
Τοποθετουμαι επανω το δευτερο κομματι από το παντεσπανι και το ραντιζετε με το υπολοιπο σιροπι.
Γαρνιρετε το γλυκισμα με την κρεμα και τις φραουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου