Σελίδες

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ (NTR)

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ



Υλικά
α) 250 γρ. Βιτάμ
β) 400 γρ. ζάχαρη
γ) 200 γρ. κακάο
δ) 150 γρ. γάλα εβαπορέ όπως το παίρνουμε από το κουτί (όχι αραιωμένο)
ε) 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
ζ) 1 αυγό
η) 2 πακέτα πτι-μπερ
θ) 250 γρ. καρυδόψυχα
ι) διάφορες τρούφες (γάλακτος, κουβερτούρα κλπ) και καρύδα
κ) χαρτάκια ζαχαροπλαστικής
λ) ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά από το α έως και το ζ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρευστοποιηθούν.
Σ' ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια τα οποία έχουμε περάσει από το μούλτι.
Στο μπολ ρίχνουμε το ρευστοποιημένο μείγμα και ανακατεύουμε μ' ένα κουτάλι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την τρούφα και εάν θέλουμε σ’ ένα άλλο μπολ έχουμε καρύδα τριμμένη και φτιάχνουμε τρουφάκια με καρύδα.
Όταν γίνουν όλα ένα μείγμα πλάθουμε μικρές μπάλες βουτώντας τα χέρια μας στο κονιάκ και αμέσως μετά τις ρίχνουμε στο μπολ με την τρούφα.
Το τρουφάκι είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στο χαρτάκι ζαχαροπλαστικής και να φυλαχθεί στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου