Υλικά
| |
κατασκευη1. Ανακατεύουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, την κανέλα και την φρυγανιά. 2. Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας και το χωρίζουμε σε 30 κομμάτια περίπου (ή και 35, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν). 3. Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού μια κουταλιά από την γέμιση, κλείνουμε καλά τις άκρες και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί (το ένα κομμάτι δίπλα από το άλλο). 4. Ρίχνουμε πάνω από κάθε κομμάτι μια κουταλιά βούτυρο (αν περισσέψει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. 5. Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι μας να βράσει μέχρι να δέσει λίγο (10 λεπτά περίπου). Λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. 6. Οταν κρυώσει το γλυκό το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μια μέρα. |
Σελίδες
▼
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου