2 πακέτα μπισκότα γαλλικά, σφολιατίνες
3 κρέμες άνθος αραβοσίτου στιγμής Γιώτης με γεύση βανίλια
1 Garni Γιώτης σαντιγί
1.300 γραμμάρια γάλα
2 κουταλιές μεγάλες ζάχαρη
1 μεγάλη κουταλιά κονιάκ
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
15 φράουλες κομμένες σε κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες, τους βάζουμε τη ζάχαρη και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μικρό τις σφολιατίνες από το ένα πακέτο, τις οποίες τις βουτάμε στιγμιαία σε λίγο γάλα και κονιάκ.
Στην συνέχεια χτυπάμε τις κρέμες στιγμής γιώτης με 800 γραμμάρια γάλα και μέσα στην κρέμα βάζουμε τις φράουλες σε πολύ μικρά κομματάκια.
Βάζουμε πάνω στην στρώση με τις σφολιατίνες την περισσότερη κρέμα.
Πάνω από την πρώτη στρώση κρέμας, βάζουμε λίγες ακόμη σφολιατίνες κομμένες στην μέση και από πάνω πάλι την υπόλοιπη κρέμα με τις φράουλες.
Χτυπάμε την σαντιγί Garni με 400 γραμμάρια γάλα και την βάζουμε πάνω από την κρέμα στιγμής με τις φράουλες.
Από πάνω τέλος τρίβουμε με το χέρι 10 περίπου σφολιατίνες και τέλος με ένα σουρωτηράκι πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με άχνη ζάχαρη.
Το γλυκό είναι έτοιμο αφού μείνει τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου