Σελίδες

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΦΟΡΜΑΚΙΑ **** *NTR*

 

ΦΟΡΜΑΚΙΑ ****



8αυγα
680 γραμμαρια ασπρισμενα αμυγδαλα
680γραμμαρια φρουι γλασσε
370γραμμαρια ζαχαρη
85γραμμαρια σιμιγδαλι(1φλυτζανα τσαγιου σιμιγδαλι)
17φυλλα μπακλαβα


 ΣΙΡΟΠΙ

1 κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια(νερου) νερο


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Κτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη και ριχνουμε το σιμιγδαλι σιγα-σιγα
Κτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα και ριχνουμε στο μιγμα με το σιμιγδαλι σιγα-σιγα τη μαρεγκα,ανακατευουμε ,ριχνουμε τα φρουι γλασσε  κομματακια  και τα αμυγδαλα.
Παιρνουμε ένα-ένα φυλλο  το βουτυρωνουμε και το τοποθετουμε μεσα σε φορμακια ειδικα (αλουμινιου) τοποθετουμε το φυλλο, τη γεμιση και τα βαζουμε σε μεγαλο ταψι και τα ψηνουμε.Όταν ψηθουν τα σιροπαρουμε.Τελος τα αφηνουμε να κρυωσουν και τα βγαζουμε από τα φορμακια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου