Σελίδες

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

τηγανίτες με καρύδια (NTR)

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 4 σταγόνες λάδι
  • 3 σταγόνες λεμόνι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2-3 ποτήρια νερό (όσο πάρει)
  • Μέλι
  • Σουσάμι
  • Καρύδια κοπανισμένα
  • Λάδι για το τηγάνισμα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

·  Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.
·  Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό και ανακατεύουμε την ζύμη μας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει αραιή (σαν κουρκούτι),
·  Βάζουμε το τηγάνι με αρκετό λάδι στην φωτιά και όταν κάψει το λάδι παίρνουμε με ένα κουτάλι (το βουτάμε κάθε φορά σε νερό) από τον χυλό μας, το ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι τηγανίτες μας (όχι πολύ κοντά η μία στην άλλη για να μην κολλήσουν).
·  Μόλις βγάλουμε τις τηγανίτες τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με μέλι, καρύδια και σουσάμι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου