Σελίδες

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Αγκινάρες με σάλτσα από λαχανικά και γιαούρτι+ Μπεσαμελ (NTR)

 





12 αγκινάρες

1/2 κιλό αρακά

5 καρότα σε ροδέλες

5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1πατάτα

1 ματσάκι άνηθο

1 φλιτζάνι λάδι

1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι

1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

ένα κύβο λαχανικών


Εκτελεση

Σωτάρουμε τα κρεμυδάκια ελαφρά, προσθέτουμε άνηθο, αρακά καρότα, πατάτα, αγγινάρες, αλάτι, προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει και αφήνουμε να μισοβράσουν. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε τις αγκινάρες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Περνάμε όλο το υπόλοιπο φαγητό αφού κρυώσει από το μπλέντερ προσθέτοντας σιγά-σιγά και το γιαούρτι.
Σερβίρουμε σε πιατέλα τις αγγινάρες και περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Καλή σας όρεξη!!!


Αγκινάρες σουφλέ


1/2 κιλό τυρί να λιώνει

1/2 κιλό αγγινάρες

2 αυγά

μισή κούπα γάλα

μπεσαμέλ


Για τη μπεσαμέλ
1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές βούτυρο
12 κουταλιές αλεύρι
2 αυγάαλάτι πιπέρι

Εκτελεση

Στρώνουμε στο ταψί μπεσαμέλ λίγο τυρί και από πάνω τις αγγινάρες ψιλοκομμένες
Κάνουμε το ιδιο πάλι μπεσαμέλ τυρί και αγγινάρες.
     Ρίχνουμε τα 2 αυγά που χτυπήσαμε με μισή κούπα γάλα και στο τέλος και την      υπόλοιπη    μπεσαμέλ. 

Καλη Επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου