Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κανελόνια µε κιµά, µελιτζάνα και σάλτσα γιαουρτιού (NTR)







Σίγουρα έχει λίγη δουλειά παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο συνδυασμός κιμά, ντομάτας, γιαουρτιού και μελιτζάνας είναι απίθανος.
Υλικά
* 16 κανελόνια
* 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
* 500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 ξερό κρεμμύδι
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
* 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
* 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1 αυγό
* 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
* 400 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες φρέσκες ή κονκασέ
* 1 πρέζα ζάχαρη
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού
* 50 γραμμ. βούτυρο
* 50 γραμμ. αλεύρι
* 500 ml γάλα φρέσκο
* 200 γραμμ. (κεσέ) γιαούρτι στραγγιστό
* αλάτι
* πιπέρι
* 1/2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας για 5΄.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5΄-6΄.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5΄.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

 Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού: Ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για 2΄-3΄ και λίγο λίγο ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την κρέμα για λίγα λεπτά να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 35΄ στους 180οC στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου