Σελίδες

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ντολμαδάκια κοτόπουλου (NTR)

Ντολμαδάκια κοτόπουλου

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 18 ζεματισμένα αμπελόφυλλα
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1/2 κουτάκι cottage cheese με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί (tolerated)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
Κατασκευη

  • Κόβετε στο πλάτος το κοτόπουλο ώστε να επιτύχετε 6 λεπτά φιλέτα κοτόπουλου.
  • Κόβετε την πιπεριά σε λωρίδες μικρές.
  • Παίρνετε 6 κομμάτια αλουμινόχαρτο (περίπου διπλάσια σε μέγεθος από τα φιλέτα σας) και τα λαδώνετε πολύ ελαφρά με ένα μπαμπακάκι που το έχετε βρέξει με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε κάθε αλουμινόχαρτο βάζετε 3 αμπελόφυλλα με τρόπο τέτοιο ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους αλλά να μην επικαλύπτονται και πολύ.
  • Σε κάθε μία από τις «συνθέσεις» που έχετε φτιάξει βάζετε ένα φιλέτο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και από πάνω μια κουταλιά cottage cheese και 2-3 μπαστουνάκια από τις πιπεριές.
  • Τυλίγετε με προσοχή το ντολμαδάκι σας ξεκινώντας από την άκρη των αμπελόφυλλων.
  • Στην συνέχεια τυλίγετε γύρω από το ντολμαδάκι το αλουμινόχαρτο.
  • Τοποθετείτε τα πακετάκια που έχετε δημιουργήσει σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με το κρασί (έτσι όπως είναι πάνω από το αλουμινόχαρτο).
  • Τα ψήνετε για 1 ώρα σε φούρνο (πάνω-κάτω και αέρα) στους 200 βαθμούς κελσίου.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φιλέτα, με σνίτσελ κοτόπουλου. Γίνονται πολύ καλά και μαλακότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου