Σελίδες

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΦΥΛΛΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(NTR)


ΥΛΙΚΑ
 · 6 γεμάτες χούφτες αλεύρι
·  1 κ. σούπας ξύδι
·  1 πρέζα αλάτι
·  1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
·  1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
·  λίγο λάδι για το ταψί & τα φύλλα

    ·  λίγο αλέυρι για το άνοιγμα των φύλλων

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1. 
 Βάζουμε σε μία λεκάνη όλο το αλέυρι, σχηματίζοντας ένα βουναλάκι με μιά τρύπα στη μέση. Μέσα στην τρύπα ρίχνουμε το αλάτι,το ελαιόλαδο, το ξύδι και ζυμώνουμε.
2.     Στην αρχή φαίνεται μια τριφτή ζύμη σαν της τάρτας, αλλά προσθέτωντας το νερό σταδιακά ομογενοποιείται και καταλήγει σε μία μέτρια εύπλαστη ζύμη.
3.     Αφού την ετοιμάσουμε (μπαλίτσα), τη χωρίζουμε σε έξι μικρότερες μπαλίτσες και τις αφήνουμε μισή ώρα στη λεκάνη να ξεκουραστούν (ευκαιρία για να ετοιμαστεί η όποια γέμιση).
4.     Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φυλλαράκι λεπτό και ξεκινάμε την πίτα μας.
5.     Κατα προτίμηση βάζουμε 3 φύλλα κάτω, 1 στη μέση και 2 για σκέπασμα.
6.     Όλα τα φύλλα μπαίνουν στο λαδωμένο ταψί τσαλακωτά, εκτός από το πάνω-πάνω και το κάθε ένα το αλείφουμε με λάδι.
tips.

Προτιμότερο είναι να ανοίξουμε τα φύλλα με λεπτό πλάστη και να ψήσουμε την πίτα μας σε (ρηχό ταψί με κοντό τοίχωμα).Έτσι θα το αναδείξουμε καλύτερα. Πρόκειται για φύλλο χωριάτικο, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και ταιριάζει για αλμυρές αλλά και γλυκιές πίτες. 

Η γεύση, η όψη, αλλά και η υφή του ...''μυρίζουν Χωριό''Και θυμιζει <<Γιαγια>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου