Υλικά
1 κιλό φασόλια γίγαντες
3 καρότα μέτρια
3 τεμ. σέλερυ
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μάτσο μαϊντανό
250γρ ελιές μαύρες και πράσινες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
(κ.σ = κουταλιες σουπας)
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Μουσκεύουμε τα φασόλια 72 ώρες πριν.(δηλ.3 μερες πριν). Στην συνέχεια τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε την σύμβραση, σοτάροντας το κρεμμύδι με το σέλερυ και το καρότο. Μόλις μαραθούν τα υλικά, προσθέτουμε τον πελτέ και την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 35 λεπτά. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τους γίγαντες μαζί με την σύμβραση το φύλλο δάφνης, τις ελιές και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.
Γινονται τελεια...δοκιμαστετα .....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου