Κέικ σοκολάτας
Πολύ σοκολατένιο!Υλικά
· 2 κούπες αλεύρι
· 2 κούπες ζάχαρη
· 5 αυγά
· 1 κούπα κακάο
· 3/4 της κούπας μαργαρίνη
· ½ της κούπας γάλα
· βανίλια
· 1/4 κουτ. σούπας σόδα
για το γλάσο:
· 125 γραμ.κουβερτούρα
· 2 κρόκους αυγού
· 2 κουτ. σούπας κονιάκ
· 2 κουτ. σούπας γάλα
· 2 κουτ. σούπας βούτυρο
· 1 κούπα άχνη ζάχαρη
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Αρχικά, λιώνουμε το βούτυρο, χωρίζουμε και χτυπάμε τα αυγά. Σε μια μεγάλη μπασίνα (μεταλλική γαβάθα) χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια, τη σόδα, το κακάο, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Βάζουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Στη συνέχεια αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε τη φόρμα. Μέσα της βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 ºC. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε σταδιακά, το βούτυρο, το γάλα, το κονιάκ και τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και τέλος βάζουμε άχνη ζάχαρη, για να γλυκάνει. Ανακατεύουμε συνεχώς και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου