Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τηγανιά (NTR)

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους





















Υλικά


1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομματάκια (4εκ. x 4 εκ - όσο μικρότερα τα κομματάκια τόσο γρηγορότερα θα βράσουν)
1,5 ποτήρι νερό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
λίγο αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα (προαιρετικά)


 
Κατασκευη



Βάζουμε το κρέας και το νερό σε μια ρηχή κατσαρόλα και ανάβουμε την εστία μας σε δυνατή θερμοκρασία. 
Αρχίζουμε το βρασιμό. Αφαιρούμε τον αφρό και σκεπάζουμε. 
Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά ακόμη, ώσπου το κρέας να μαλακώσει.
 Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, το λεμόνι και τη ρίγανη.  Σκεπάζουμε και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά.
Αν κάνουμε την παραλλαγή με τα μανιτάρια, βάζουμε 1 ποτήρι νερό γιατί  τα μανιτάρια θα βγάλουν υγρό βράζοντας. Τα μανιτάρια τα προσθέτουμε από την αρχή, ώστε να βράσουν μαζί με το κρέας και να πάρουν τη νοστιμιά του.
Ταιριάζει πολύ ωραία με ρύζι ή μακαρόνια, τα οποία περιχύνουμε με σάλτσα από την τηγανιά.
  

Καλη Ορεξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου