Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΟΛΥΒΑ Η ΣΠΕΡΝΑ (NTR)







ΥΛΙΚΑ

250 γρ. στάρι


1/2 κ. γ. αλάτι


3 κ.σ. φρυγανιά


3 κ.σ. άχνη ζάχαρη


2 κ.σ. φουντούκι τριμμένο


2 κ.σ. αμύγδαλο τριμμένο


2 κ.σ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και κομμένο ζουλιέν


1/2 ρόδι


3-4 κλαριά μαϊντανό ψιλοκομμένο


1 φλυτζάνι μαύρες σταφίδες


1 κ.γ. κανέλλα


1/2 κ.γ. γαρίφαλο


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Τα κόλυβα είναι γεμάτα φυτικές ίνες, σίδηρο, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ενέργεια.


Μουσκεύουμε από το βράδυ το στάρι. Το σακουλάκι που πήρα έλεγε πως δεν χρειάζεται μούσκεμα. Παρόλα αυτά εγώ τα μούσκεψα.


Την επόμενη μέρα βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να έχουν βράσει και φουσκώσει.


Τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν για 2-3 ώρες.


Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, το φουντούκι, τα αμύγδαλα, το ρόδι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε.


Στολίζουμε με μαύρη σταφίδα, ρόδι, αμύγδαλο, κανέλα και γαρίφαλο. Εννοείται ότι αν θέλουμε, αυτά τα ανακατεύουμε μέσα.

~Ο Θεος ας Αναπαυσει ολες τις Ψυχες που εχουν φυγει απο κοντα μας~~~~




1 σχόλιο: