Υλικά
- 2 κουνουπίδια-βρασμένα ελαφρά
- 500 γραμ. κιμά μοσχάρι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κούπα λάδι
- 200 γραμ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
- σκόνη από ζωμό λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 κουτ.σούπας μαργαρίνη
- 1-2 αυγά
- λίγο μοσχοκάρυδο σκόνη
- κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα
Κατασκευη
Κάνουμε τον κιμά, όπως για τα μακαρόνια αλλά τον αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Βράζουμε τα κουνουπίδια ελαφρά-μέχρι να κόβονται με το μαχαίρι.Σ'ένα βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και στρώνουμε το κουνουπίδι σε φέτες χοντρούτσικες. Αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και ρίχνουμε και λίγο σκόνη από ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε και 3-4 κουτ. λάδι από πάνω.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα του κιμά και πάνω από τον κιμά τοποθετούμε τα κυβ΄κια της γραβιέρας.
Καλύπτουμε στη συνέχεια με το υπόλοιπο κουνουπίδι και πάλι αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και ρίχνουμε και λίγο σκόνη από ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε πάλι 3-4 κουτ. λάδι από πάνω.
Κάνουμε τη μπεσαμέλ και τη περιχύνουμε στο φαγητό. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε το φαγητό στους 200C, ώσπου να ροδοκοκκινήσει!
Καλή σας επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου