ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μοσχάρι
1/2 κιλό τράγιο
1/2 χοιρινό
1 ποτήρι λάδι
250 γρ. κεφαλοτύρι η φέτα
1/2 ποτήρι κρασί
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτάλάκι σάψυχο
1/2 κουταλάκι μαιντανό
2-3 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
3/4 του ποτηριού ρύζι καρολίνα
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1/2 κιλό αλέυρι
αλάτι
το χυμό απο ενα λεμόνι
1/2 κουταλάκισόδα και νερό χλιαρό όσο πάρει
1/2 φλυτζάνι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρέας και το καρβουδίζουμε με το μισό λάδι και το κρεμμύδι. Το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την ωτομάτα διαλυμένη στο κρασί και προσθέτουμε το σκόρδο , το μαιντανό , και το σάψυχο. Στη συνέχεια το ρύζι, το υπόλοιπο λάδι, το κεφαλοτύρι και νερο οσο πάρει. Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε ενα φύλλο ρίχνουμε το μίγμα το σκεπάζουμε με το΄άλλο φύλλο. Το γυρίζουμε ολόγυρα για να μην φύγει η γέμιση ρίχνουμε λίγο λάδι απο πάνω και τη ψήνουμε σε 200 βαθμούς για μια ώρα.
1/2 κιλό μοσχάρι
1/2 κιλό τράγιο
1/2 χοιρινό
1 ποτήρι λάδι
250 γρ. κεφαλοτύρι η φέτα
1/2 ποτήρι κρασί
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτάλάκι σάψυχο
1/2 κουταλάκι μαιντανό
2-3 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
3/4 του ποτηριού ρύζι καρολίνα
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1/2 κιλό αλέυρι
αλάτι
το χυμό απο ενα λεμόνι
1/2 κουταλάκισόδα και νερό χλιαρό όσο πάρει
1/2 φλυτζάνι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρέας και το καρβουδίζουμε με το μισό λάδι και το κρεμμύδι. Το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την ωτομάτα διαλυμένη στο κρασί και προσθέτουμε το σκόρδο , το μαιντανό , και το σάψυχο. Στη συνέχεια το ρύζι, το υπόλοιπο λάδι, το κεφαλοτύρι και νερο οσο πάρει. Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε ενα φύλλο ρίχνουμε το μίγμα το σκεπάζουμε με το΄άλλο φύλλο. Το γυρίζουμε ολόγυρα για να μην φύγει η γέμιση ρίχνουμε λίγο λάδι απο πάνω και τη ψήνουμε σε 200 βαθμούς για μια ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου