Σελίδες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

(Ξεροτήγανα) (NTR)



Υλικα

2 φλιτζ. Τσαγιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. Λάδι
1 κουτ. γλυκού Αλάτι
3 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
¾ φλιτζ. Τσαγιού νερό (περίπου)
Σπορέλαιο για το τηγάνι

Για το σιρόπι:
1 φλιτζ. Τσαγιού Μέλι
1 φλιτζ. Τσαγιού Ζάχαρη
1 φλιτζ Τσαγιού Νερό
Φλούδα από Μανταρίνι ή Πορτοκάλι
1 φλιτζ. Τσαγιού Καρυδόψιχα ή Αμυγδαλόψιχα ψιλοκοπανισμένη
Κανέλα
Λίγο Σουσάμι

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν, το λάδι και τόσο νερό, ώστε να γίνει μια ζύμη μέτρια. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού. Παίρνουμε μερικές μπάλες από το ζυμάρι και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τις ανοίγουμε σε πάρα πολύ λεπτά φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες φάρδους 3 εκ.(υπάρχει ειδικό εργαλείο) και τις τυλίγουμε σε σχήμα τριαντάφυλλου ή φιόγκου. Τις πιέζουμε σε 1-2 σημεία και τις ρίχνουμε σε καυτό λάδι. Γυρίζουμε τα ξεροτήγανα και φροντίζουμε να τα βγάλουμε γρήγορα, πριν κοκκινίσουν. Τα βάζουμε πάνω σε χαρτοπετσέτα, για να ρουφήξει το λάδι. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και βουτάμε μέσα τα ξεροτήγανα. Τα πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα κοπανισμένη, κανέλα και λίγο σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου