Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Χταπόδι με παντζάρια αρωματισμένα με ρίγανη & ξύδι (NTR)


Υλικά
1 κιλό χταπόδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
Λίγο μπούκοβο
Κόκκους πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
100 γρ ελαιόλαδο

20ml ξύδι κόκκινου κρασιού

40ml ξύδι μπαλσάμικο
300γρ. παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
φρέσκια ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο

Κατασκευη


Καθαρίζουμε το χταπόδι. Κόβουμε και ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα πλοκάμια με το ελαιόλαδο και σβήνουμε με το ξύδι του κόκκινου κρασιού. Σκεπάζουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, τα μπαχαρικά και το μπαλσάμικο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει. Βράζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε σε κύβους και προσθέτουμε ψιλοκομένη τη σκελίδα σκόρδου τη ρίγανη και το υπόλοιπο μπαλσάμικο. Για το σερβίρισμα τοποθετούμε μία στρώση από παντζάρια και από πάνω το χταπόδι κομμένο σε φέτες και τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου