Σελίδες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ρεβανί (NTR)


Ρεβανί

 


Υλικά

·              6 αυγά
·              1 κεσεδάκι γιαούρτι
·              3 βανίλιες
·              2 βαζάκια αλεύρι, (των 325 γραμ.)
·              300 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
·              300 γραμ. ζάχαρη
·              1 κουταλάκι μπέκιν
·              1 κουταλάκι σόδα

για το σιρόπι:

·              1800 ml νερό
·              1800 γραμ. ζάχαρη

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Αρχικά, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε, σταδιακά και καταλαβαίνουμε πως είναι έτοιμο, όταν δέσει και δεν τρέχει από το κουτάλι μας.
Στη συνέχεια, παρασκευάζουμε το ρεβανί. Τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε, με το χέρι! Έτσι έχουμε, αλεύρι, σιμιγδάλι, ζάχαρη, βανίλιες. Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και τέλος τα αυγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά, όλα με το χέρι, μέχρι να πετύχουμε ένα υδαρές μίγμα.
Έπειτα, βάζουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Όταν το γλυκό βγει από το φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε όλο το κρύο σιρόπι, στο ζεστό γλυκό και σερβιρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου