Σελίδες

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Γεμιστά με ρύζι (NTR)

Γεμιστά με ρύζι
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους





Υλικά (Για ένα μεγάλο ταψί:)
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
  • 10 τομάτες, μέτριες
  • 2-3 πιπεριές πράσινες
  • 1 μικρό κολοκύρι
  • 400-500 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • αρκετό μαϊντανό
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι
  • λίγο βασιλικό φρέσκο κατά προτίμηση
          λίγο θυμάρι ξερό

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

  • Πλένουμε τα λαχανικά και αρχίζουμε να αδειάζουμε το περιεχόμενό τους.
  • Όταν αδειάζουμε ένα λαχανικό ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι.
  • Από την αρχή τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψί για να δούμε αν μας τα χωράει και με ποιά διάταξη.
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τη σάρκα από τις τομάτες τριμμένη στον τρίφτη ή στο multi.
  • Επίσης ρίχνουμε το κολοκυθάκι τριμμένο, τη σάρκα της μελιτζάνας, όση θέλουμε, (εγώ βάζω τη σάρκα από μια μελιτζάνα), και λίγη τριμμένη πιπεριά.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, προσθέτουμε μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, λάδι, θυμάρι και βασιλικό.
  • Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε ανάποδα δηλαδή η κομμένη πλευρά να είναι από κάτω. Προσθέτουμε λίγο νερό γιατί θα βγάλουν αργότερα τα γεμιστά αρκετό. Ρίχνουμε λάδι από πάνω και λίγο pummaro.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για μιάμιση ώρα τουλάχιστον μέχρι να μελώσει το φαγητό και να μην έχει νερά. Αν τυχόν βγουν πολλά νερά τότε με μια μικρή κουτάλα βγάζουμε λίγα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου