Σελίδες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Λουκουμάδες (NTR)

Λουκουμάδες


Υλικά
1 φακελάκι μαγιά στιγμής
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνια χλιαρό νερό
    1 κουταλάκι αλάτι

3 κουταλιές λάδι ή λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές ούζο
    Μέλι, κανέλα



Κατασκευη

Ανακατεύεις τη μαγιά στιγμής με το μισό αλεύρι και το χλιαρό νερό. Ρίχνεις στο μπολ του μίξερ το αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς μέχρι να γίνει το μίγμα ένας λείος χυλός. Ρίχνεις σε δόσεις το υπόλοιπο αλεύρι, ώσπου να πετύχεις χυλό πηχτό που να πέφτει σε κομματάκια από το κουτάλι. Προσθέτεις το ούζο και ανακατεύεις.
Κλείνεις το μπολ με τη ζύμη σε πλαστική σακούλα και το βάζεις στον φούρνο που έχεις προηγουμένως προθερμάνει στους 40 βαθμούς. Σβήνεις τον φούρνο και αφήνεις τη ζύμη 1 ώρα μέχρι να κάνει φούσκες στην επιφάνεια. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην χωρίζει εύκολα.
Με ένα κουτάλι που θα βουτάς σε νερό, κόβεις κομματάκια ζύμης που θα βγάλεις πατώντας τα μέσα στη χούφτα σου και τα ρίχνεις σε καυτό λάδι. Με μια τρυπητή κουτάλα πατάς τους λουκουμάδες να καλύπτονται από λάδι για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Μόλις τους βγάλεις τους πασπαλιζεις  με μέλι και κανέλα και σερβίρεις αμέσως,. Αν θελεις ριχνεις και καρυδια...η αμυγδαλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου