Σελίδες

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΠΙΤΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~7~(NTR)




ΥΛΙΚΑ

Ζύμη, όπως την περιγράψαμε στη συνταγή *ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ~2~*αν δεν θελετε να   ετοιμασετε τη ΖΥΜΗ αγοραζετε φυλλο Βηρυττου .


1 κιλό τυρί φέτα
1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 γεμάτες κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
5 αυγά
1/2 κιλό λάδι


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 τεμάχια.
Χτυπάμε τα αυγά, τρίβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Αφού έχουμε όλα τα φύλλα έτοιμα, λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλου μεγέθους, ή νούμερο 40. Στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα πάνω σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και αρχίζουμε να σκορπάμε το υλικό της γέμισης εδώ και κει και μετά ραντίζουμε με λάδι.
Τυλίγουμε το ένα κομμάτι σε φύλλο μικρής διαμέτρου. Μετά το στρίβουμε 3 – 4 φορές και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού, σε σχήμα σαλίγκαρου. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και με τα άλλα φύλλα, ώσπου να τελειώσει όλο το υλικό, μεγαλώνοντας το σαλίγκαρο. Ραντίζουμε με αρκετό λάδι όλη την επιφάνεια της πίττας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά.

Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου