Ενα ψωμί με ιδιαίτερη γεύση
• 1,5 κούπα Γάλα
• 10 γρ. Φρέσκια Μαγιά
• 400 γρ. Πατάτες (4 Μέτριες)
• 5 κ. κ. κοφτές Ζάχαρη
• 1 Αυγό
• Αλάτι
• 1,5 κ. σ. Βούτυρο
• Βούτυρο για το ταψί.
• Σε βαθύ σκεύος βάζουμε 1/2 κούπα αλεύρι, το γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
• Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
• Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και τις λειώνουμε.
• Οταν διπλασιαστεί σχεδόν το ύψος της ζύμης προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το γάλα, το αλάτι το αυγό, το βούτυρο λειωμένο και τις πατάτες.
• Φτιάχνουμε καρβελάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
• Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά σε ζεστό μέρος. (Στον φούρνο χωρίς να τον ανάψουμε).
• Ψήνουμε σε φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα.
ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κιλό Αλεύρι• 1,5 κούπα Γάλα
• 10 γρ. Φρέσκια Μαγιά
• 400 γρ. Πατάτες (4 Μέτριες)
• 5 κ. κ. κοφτές Ζάχαρη
• 1 Αυγό
• Αλάτι
• 1,5 κ. σ. Βούτυρο
• Βούτυρο για το ταψί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό γάλα ανακατεύοντας.• Σε βαθύ σκεύος βάζουμε 1/2 κούπα αλεύρι, το γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
• Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
• Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και τις λειώνουμε.
• Οταν διπλασιαστεί σχεδόν το ύψος της ζύμης προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το γάλα, το αλάτι το αυγό, το βούτυρο λειωμένο και τις πατάτες.
• Φτιάχνουμε καρβελάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
• Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά σε ζεστό μέρος. (Στον φούρνο χωρίς να τον ανάψουμε).
• Ψήνουμε σε φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου