Μυστικά για κουλούρια, τσουρέκια και κέϊκς της Γιαγιας.......
Τώρα που κάνουμε κέικς και ζυμώμνουμε τσουρέκια και κουλούρια, σκέφτηκα να σας γράψω μερικά πράγματα που έμαθα με την εμπειρεία μου,(απο τη μαμα +Γιαγια μου) και τα διαπίστωσα στην πράξη.Ίσως να σας βοηθήσουν για να έχετε καλύτερα και πιό εντυπωσιακά αποτελέσματα
- Ένα κόλπο για να είναι πιό τραγανά τα κουλουράκια μας σαν κριτσίνια, κι όχι σαν ψωμιά, είναι αν αφαιρέσουμε λίγο αλεύρι (1/2 φλιτζάνι ή και λιγότερο) , και το αντικαταστήσουμε με νισεστέ (κορν φλάουρ).
- Επίσης στό να γίνουν τραγανά τα κουλουράκια συμβάλει το να προσθέσουμε λίγο κρασί λευκό μέσα στην ζύμη αντι για άλλο υγρό .
- Πρίν πλάσουμε την ζύμη και τα τσουρέκια μας ή πρίν ανοίξουμε το φύλλο για την πίτα μας, καλό θα είναι να ξεκουράζουμε την ζύμη μας από το ζύμωμα. Ή την σκεπάζουμε με μιά λαδωμένη μεμβράνη, ή πετσέτα , ή την αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα.(εγω τη σκεπαζω για περισσοτερο απο μια ωρα με πετσετα).
- Ο λόγος είναι ό,τι σ΄αυτόν τον χρόνο αναπτύσσεται η γλουτένη που το κάνει να πλάθεται ευκολότερα!...
Τα κέϊκ μας θα φουσκώσουν περισσότερο και θα γίνει ομοιόμορφο το φούσκωμα εάν με ένα μαχαίρι κάνουμε ένα κύκλο,βαζοντας το στη ωμή ζύμη πριν το φουρνίσουμε. Καλη Επιτυχια!!!!!!!!και Καλες Γιορτες!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου