Κουλούρια Πασχαλινά
- 2 κιλά αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία
- 1 κουταλιά της σούπας σόδα
- 4 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 φυτίνη H 500gr βουτυρο Ηπειρου γαλακτος
- 1 ποτηράκι μικρό ούζο
- 1 ποτηράκι μικρό χυμό λεμονιού
- 3 βανίλλιες
- 1 αυγό
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
-Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζετε το αλεύρι με την σόδα
-Ανακατεύετε την φυτίνη με το αλεύρι
-Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
-Λιώνετε στο ούζο την αμμωνία
-Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά μαζί με τον χυμό λεμονιού και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
-Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
-Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
-Τοποθετείτε στο ταψί και αλοίφετε με το ασπράδι
-Ψήνετε 20 -30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου