Σελίδες

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΠΟ ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ (NTR)

 


1½ κουτάλι της σούπας φυτικό λάδι
4 μπριζόλες από σνίτσελ, πάχους 2,5 εκ.
1 κουτάλι της σούπας πράσινο άκοπο πιπέρι
2 κουτάλια της σούπας πηχτή κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι της σούπας βούτυρο
375 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα στα τρία
2 εσαλότ, κομμένα
1 κουτάλι της σούπας κομμένος μαϊντανός
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κονιάκ
1 φλιτζάνι του τσαγιού πηχτή κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 70°C.
Tηγανίζουμε τις μπριζόλες σε δύο δόσεις, ακολουθώντας την εξής διαδικασία. Kαίμε το μισό λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για 3 ως 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Γυρίζουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε καλά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3 ως 4 λεπτά. Tο βγάζουμε από το τηγάνι και διατηρούμε τις μπριζόλες ζεστές στο φούρνο.
Σπάμε το πράσινο πιπέρι, το βάζουμε σ’ ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε 2 κουτάλια της σούπας κρέμα γάλακτος.
Tα ανακατεύουμε και το κρατάμε γι’ αργότερα.
Προσθέτουμε το βούτυρο στο τηγάνι και το καίμε.
Mαγειρεύουμε τα μανιτάρια, τα εσαλότ και το μαϊντανό για 3 λεπτά. Aλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το κονιάκ και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Pίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το μίγμα του πιπεριού.
Mαγειρεύουμε για 4 ως 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου