Σελίδες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΨΑΡΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ~4~(NTR)


ΥΛΙΚΑ


-400 γρ. μικρές πατάτες, ακαθάριστες και κομμένες στη μέση
-4 φιλέτα (1 κιλό συνολικά) από λευκό ψάρι, όπως μπακαλιάρο, γαλέο, σφυρίδα κ.ά.
-1 ματσάκι σπαράγγια
-2 μέτριες τομάτες, κομμένες στα τέσσερα
-300 γρ. κίτρινα τοματάκια κοκτέιλ, κομμένα στη μέση
-100 γρ. ανάμικτα πράσινα φύλλα για σαλάτα, όπως ρόκα, μαρούλι κ.ά.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡEΣΙΝΓΚ
-1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
-2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. του γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
-1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-1/2 κουτ. του γλυκού κοπανισμένους σπόρους από μαύρο πιπέρι

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


1. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε καλά και διατηρούμε κατά μέρος, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
2. Ετοιμάζουμε την υπόλοιπη συνταγή: βράζουμε τις κομμένες πατατούλες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Κατόπιν τις τοποθετούμε, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, στη σχάρα του φούρνου ή στα κάρβουνα. Ψήνουμε τις πατάτες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανές.
3. Κατόπιν τοποθετούμε στη σχάρα τα φιλέτα του ψαριού, αλειμμένα ελαφρά με λάδι, και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε κάθε κόκκαλο που πιθανόν υπάρχει και κόβουμε τα φιλέτα σε μεγάλα κομμάτια.
4. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας τα σκληρά «μάτια» από τα κοτσάνια τους, και κατόπιν τα κόβουμε στη μέση. Τα βράζουμε στον ατμό ή σε αλατισμένο νερό, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, τα ξεβγάζουμε αμέσως με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
5. Αναμιγνύουμε τις πατάτες, τα κομμάτια του ψαριού, τα σπαράγγια, τις τομάτες, τα τοματάκια και τα πράσινα φύλλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά, χωρίς να διαλυθούν.


Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου