ΥΛΙΚΑ
12 Aυγα
1/2 κιλο Ζαχαρη
320 γραμμαρια βουτυρο(γαλακτος ΗΠΕΙΡΟΥ)
2 χαρτια Μαχλεπι
2 βανιλιες
3 φακελακια Μαγια
1 Μπουκαλι Γαλα
Λιγη Μαστιχα τριμμενη
2 1/2 κιλα αλευρι
Λιγα αμυγδαλα φιλε (για επανω)
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Το μισο μπουκαλι γαλα χλιαρο αναμειγνυουμε τη μαγια
Επειτα σιγα-σιγα ανακατευουμε το αλευρι.
Σε μια λεκανι κτυπαμε τη Ζαχαρη με το Βουτυρο ν ασπρισει.
Τα ζυμωνουμε οταν κτυπηθουν καλα ριχνουμε τα αυγα και τα υπολοιπα υλικα.
Ζυμωνουμε με το υπολοιπο γαλα και τ αφηνουμε παλι να φουσκωσουν.
Για επανω αφου τα πλασουμε διαφορα σχηματα.
Διαλυουμε αυγο και νερο και λιγη ζαχαρη κρυσταλλικη και αλειφουμε με ενα πινελλο.
Τελος ριχνουμε τα αφυγδαλα φιλε και τ αφηνουμε να φουσκωσουν και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου