Σελίδες

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ της Γιαγιας ****~2~ (NTR) ***






ΥΛΙΚΑ

12 Aυγα
1/2  κιλο Ζαχαρη
320 γραμμαρια βουτυρο(γαλακτος ΗΠΕΙΡΟΥ)
2 χαρτια Μαχλεπι
2 βανιλιες
3 φακελακια Μαγια
1 Μπουκαλι Γαλα
Λιγη Μαστιχα τριμμενη
2 1/2 κιλα αλευρι
Λιγα αμυγδαλα φιλε (για επανω)

 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Το μισο μπουκαλι γαλα χλιαρο αναμειγνυουμε τη  μαγια
Επειτα σιγα-σιγα ανακατευουμε το αλευρι.
Σε μια λεκανι κτυπαμε τη Ζαχαρη με το Βουτυρο ν ασπρισει.
Τα ζυμωνουμε  οταν κτυπηθουν καλα ριχνουμε τα αυγα και τα  υπολοιπα υλικα.
Ζυμωνουμε με το υπολοιπο γαλα και τ αφηνουμε παλι να φουσκωσουν.
Για επανω αφου τα πλασουμε διαφορα σχηματα.
Διαλυουμε αυγο  και νερο και λιγη ζαχαρη κρυσταλλικη και αλειφουμε με ενα πινελλο.
Τελος ριχνουμε τα αφυγδαλα φιλε και τ αφηνουμε να  φουσκωσουν και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου