Υλικά
1 κιλό κολοκύθια περασμένα από τον τρίφτη του κρεμμυδιού
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
5 αβγά
1/2 κιλό φέτα λιωμένη με το πιρούνι ή τρίμμα
150 γραμμάρια σκληρό τυρί τριμμένο (μυζήθρα ή κεφαλίσιο)
Αρκετό πιπέρι
Λίγο αλάτι (εξαρτάται από το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά)
Αλεύρι (όσο πάρει)
1 κιλό κολοκύθια περασμένα από τον τρίφτη του κρεμμυδιού
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
5 αβγά
1/2 κιλό φέτα λιωμένη με το πιρούνι ή τρίμμα
150 γραμμάρια σκληρό τυρί τριμμένο (μυζήθρα ή κεφαλίσιο)
Αρκετό πιπέρι
Λίγο αλάτι (εξαρτάται από το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά)
Αλεύρι (όσο πάρει)
Κατασκευη
Σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής μάζα. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν θελήσουμε να τηγανίσουμε τους κεφτέδες, ρίχνουμε στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό.
Αφού κάψει το λάδι, με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε τους κεφτέδες στο τηγάνι. Τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τους μέχρι να ροδίσουν καλά. Τους αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε .
Καλη Επιτυχια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου