Υλικά
250γρ. Ρεβιθια 80γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας καππαρη
1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
70ml ελαιολαδο
1 ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Λίγο κύμινο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε κρύο νερό σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζουμε τα ρεβίθια και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου μείνουν με λίγα υγρά. Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στα ρεβίθια για να πάρουν μια βράση, και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου