Σελίδες

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Αρακάς Λαδερός με Ντομάτα και Λαχανικά(NTR)
















Το πιο εύκολο, γευστικό και υγιεινό πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Κάθε φορά που το φτιάχνω, μου φέρνει στο μυαλό τα παιδικά μου χρόνια (ήταν ο μοναδικός τρόπος να φάω αρακά, από τα χεράκια της μαμάς μου, φυσικά!)

  • ½ κ. αρακά
  • 2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες τομάτα περασμένη από τον τρίφτη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ζεσταίνετε το λάδι και σε αυτό σωτάρετε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτετε σταδιακά τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά. Τελευταίο ρίχνετε τον άνιθο.
  • Τα φέρνετε όλα 2-3 γύρες και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε  την τομάτα και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με ζεστό νεράκι και σιγοβράζετε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει όμορφα η σάλτσα.
           Σερβίρετε με τυρί φέτα και ζεστό ψωμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου