Υλικά
3 φλυτζάνια γάλα
5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι τριμμένη σοκολάτα ή κομμένη σε κομμάτια
2 βανίλλιες
Τρόπος παρασκευής
Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
Διαλύετε στο γάλα την σοκολάτα
Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη
Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
Χαμηλώνετε τη φωτιά
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
Αποσύρετε από τη φωτιά
Προσθέτετε τις βανίλλιες
Αφήνετε να κρυώσει και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου