Σε ποιόν δεν αρέσουν τα γλυκά; Το γλυκό ψυγείου είναι ό,τι πρέπει για να το σερβίρετε, ενώ θα σας κάνει να ξετρελαθείτε με τη γεύση του.
Υλικά
3 φλ. γάλα φρέσκο
1 φλ. αµυγδαλόψιχα ψιλοτριµµένη
1 φλ. παντεσπάνι κοµµένο σε µικρά κοµµατάκια
1 φλ. ζάχαρη
2 φλ. κρέµα γάλακτος
2 φλ. χυµό από ρόδι
3 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη
1 φλ. σπόρους από ρόδι
2 αβγά
ελάχιστη κανέλα
Εκτελεση
1 φλ. αµυγδαλόψιχα ψιλοτριµµένη
1 φλ. παντεσπάνι κοµµένο σε µικρά κοµµατάκια
1 φλ. ζάχαρη
2 φλ. κρέµα γάλακτος
2 φλ. χυµό από ρόδι
3 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη
1 φλ. σπόρους από ρόδι
2 αβγά
ελάχιστη κανέλα
Εκτελεση
1. αβγά µε τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα, το παντεσπάνι, την αµυγδαλόψιχα, την κανέλα και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
2. Ρίχνετε το µείγµα σε µια µεγάλη στρογγυλή µεταλλική φόρµα ή σε ατοµικά φαρµάκια και ψήνετε σε µπεν-µαρί σε προθερµασµένο φούρνο για 30-40 λεπτά µέχρι να πήξει.
3. Τοποθετείτε το γλυκό για 15-20 λεπτά στο ψυγείο και µετά αναποδογυρίζετε σε µια µεγάλη πιατέλα.
4. Στο µεταξύ βράζετε το χυµό και τη ζάχαρη για 15 λεπτά. Περιχύνετε το γλυκό µε το σιρόπι και γαρνίρετε με διαφορα φρουτα.
2. Ρίχνετε το µείγµα σε µια µεγάλη στρογγυλή µεταλλική φόρµα ή σε ατοµικά φαρµάκια και ψήνετε σε µπεν-µαρί σε προθερµασµένο φούρνο για 30-40 λεπτά µέχρι να πήξει.
3. Τοποθετείτε το γλυκό για 15-20 λεπτά στο ψυγείο και µετά αναποδογυρίζετε σε µια µεγάλη πιατέλα.
4. Στο µεταξύ βράζετε το χυµό και τη ζάχαρη για 15 λεπτά. Περιχύνετε το γλυκό µε το σιρόπι και γαρνίρετε με διαφορα φρουτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου