Σελίδες

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Τυρόπιτα σουφλέ καταΐφι (NTR)




Υλικά
400 γρμ φύλλο καταΐφι φρέσκο
400 γρμ κασέρι τριμμένο
200 γρμ έμενταλ τριμμένο
600 γρμ γάλα φρέσκο ή 1 κρέμα γάλακτος light και το υπόλοιπο γάλα
½ πλάκα λιωμένο φυτικό βούτυρο
3 με 4 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζεις στην μέση το φύλλο και το ξύνεις καλά να είναι αφράτο.
Βουτυρώνεις ένα πυρίμαχο ταψί και απλώνεις το μισό φύλλο.
Ρίχνεις τα τυριά και απλώνεις επάνω τους το υπόλοιπο φύλλο.
Χτυπάς τα αυγά με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τα ρίχνεις επάνω από το φύλλο.
Προσθέτεις και το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού. Αφήνεις την πίτα μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο να σταθεί.  Την επόμενη μέρα τσεκάρεις αν έχει νωτίσει καλά το φύλλο, και αν χρειάζεται συμπληρώνεις με λίγο γάλα. Όσο πιο μαλακό το φύλλο τόσο πιο αφράτη γίνεται η πίτα. Την ψήνεις στους 200 βαθμούς για 45 με 60 λεπτά μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρεις αμέσως (σουφλέ) για να μην κάτσει και μαστιχώσει.
Eτοιμάζετε από την προηγούμενη μέρα για να μαλακώσει καλά το φύλλο καταΐφι στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου