Σελίδες

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μελιτζάνες Γεμιστές στο Φούρνο (NTR)

ΥΛΙΚΑ

2 μελιτζάνες φλάσκες
120 γραμ. μανιτάρια (καθαρισμένα και ψιλοκομμένα)
120 γραμ. ψίχα από φρέσκο ψωμί ολικής αλέσεως
85 γραμ. μαλακό κατσικίσιο τυρί (κομμένο)
2 φέτες τυρί του τοστ (κομμένες στη μέση)

2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 μεγάλο καρότο (τριμμένο)
1 κουταλιά σούπας κολοκυθακια τριμμενα
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρια
1 κουταλιά σούπας ηλιόσποροι
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρός βασιλικός
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 ντομάτα (ψιλοκομμένη)
πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
πάπρικα (για πασπάλισμα)




ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

  1. Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος και βγάζετε την ψίχα τους με ένα κουτάλι. Τις ρίχνετε σε βραστό νερό για 2 λεπτά , τις αφήνετε να στραγγίσουν και τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
    2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τα καρότα, τη ντομάτα και το βασιλικό. Ψιλοκόβετε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την ανακατεύετε με τα λαχανικά. Τα μαγειρεύετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτετε την ψίχα του ψωμιού,  τους ηλιόσπορους και τους κολοκυθακια τριμμενα σε τριφτη. Τέλος, ρίχνετε το πιπέρι ανακατεύετε και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
    3. Βάζετε τη γέμιση στις μελιτζάνες με ένα κουτάλι και τις τοποθετείτε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί. Από πάνω βάζετε κομμάτια κατσικίσιου τυριού και πασπαλίζετε με κουκουνάρια. Σκεπάζετε κάθε μελιτζάνα με μισή φέτα τυρί του τόστ.
           Ψήνετε σε :


      προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί.      Σερβίρονται ζεστές πασπαλισμένες με πάπρικα.

Tips:

Για να φύγει η πικρή γεύση από τις μελιτζάνες πρέπει, αφού τις κόψετε και βγάλετε την ψίχα τους, να τις αφήσετε για 1-2 ώρες σε μπολ με αλατισμένο νερό

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου