Σελίδες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΝΤΑΙΦΙ..(NTR).




Υλικά
½ κιλό κανταΐφι
1 φλιτζάνι πρόβειο βούτυρο
500 γρ. ανθότυρο Κρήτης (φρέσκο ανάλατο)
300 γρ. κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές ροδοζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι ελαφρώς καβουρντισμένα και τριμμένα αμύγδαλα


Εκτελεση


Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, χωρίς να κάψει. Σε μια φαρδιά λεκάνη "ανοίγουμε" το κανταΐφι. Ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο και το τρίβουμε καλά με τα χέρια να απορροφηθεί απο το κανταΐφι. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ριχνουμ το ανθότυρο, ρίχνουμε την κρέμα και το χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη ροδοζάχαρη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε ταψί το μισό κανταΐφι. Τοποθετούμε το μίγμα του ανθότυρου και απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι, το πατάμε ελαφρά να ισιώσει και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
σιρόπι
βράζουμε σε 2 ½ ποτήρια νερό 1 κιλό ζάχαρη και προαιρετικά 5-6 μπουμπούκια ρόδου. Όταν δέσει το σιρόπι το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο κανταΐφι μέχρι ν" απορροφηθεί εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου