Σελίδες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ (NTR)




 ΥΛΙΚΑ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΑΛΕΥΡΙ
  • 2 φύλλα ΔΑΦΝΗ
  • 3 κλαράκια ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
  • 1 με 2 ΚΑΡΟΤΑ
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ΚΡΑΣΙ
  • 1 κιλό από το κιλότο, κομμένο σε μερίδες κρέας ΜΟΣΧΑΡΙ
  • 250γρ.  ΦΥΤΙΝΗ
  • 4-5 ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ΤΟΜΑΤΕΣ
  • 1 ποτηράκι δυνατό ΞΥΔΙ
  • χονδρό ΠΙΠΕΡΙ
  • λίγο ΣΕΛΙΝΟ
  • 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ
  • 1 κιλό μικρά (κοκκάρι) ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • κομμένο σε χονδρές φέτες 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • 1 ΚΥΒΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ"



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Για τη Μαρινάδα
1 ποτήρι (κρασιού) κρασί κόκκινο, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, δενδρολίβανο


1. Από το προηγούμενο βράδυ κόβετε το μοσχάρι σε μερίδες και το βάζετε σ’ ένα σκεπαστό πήλινο σκεύος ή πυρέξ να μαριναριστεί με κρασί, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, δενδρολίβανο.
Την επόμενη ημέρα:
2. Αλευρώνετε τα κομμάτια του κρέατος, τα ροδίζετε στο τηγάνι με τη μισή ποσότητα της φυτινης, τα σβήνετε με το ζουμί της   μαρινάδας τους και τα βάζετε μαζί μετά υλικά τους σε μία κατσαρόλα.
3. Περνάτε από το τηγάνι τα κρεμμυδάκια (κοκκάρι) με την υπόλοιπη φυτινη, τόσο όσο να ροδίσουν και τα αδειάζετε όλα μαζί στη κατσαρόλα.
4. Στην ίδια κατσαρόλα που έχετε το κρέας και τα κρεμμυδάκια βάζετε και τα υπόλοιπα υλικά, ντομάτες, ξύδι, δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, σκόρδο και το ανάλογο ζεστό νερό.
5. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα καλά και την αφήνετε να σιγοβράσει 1 ½ ώρα περίπου, ώστε να μαλακώσει με λίγη σάλτσα.


καλη σας ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου