ΥΛΙΚΑ
· 1/2 κιλό φύλλο κρούστας ή 1 δόση ζύμη για φύλλο
· 3/4 του κιλού τυρί φέτα τριμμένο
· 2 κούπες μπεσαμέλ αραιή
· 4 αυγά
· λίγο πιπέρι
· λίγο μοσχοκάρυδο
· 1 κουταλιά λιωμένο κρεμμύδι
· 3/4 κούπας μαργαρίνη λιωμένη
για τη ζύμη για φύλλο:
για τη ζύμη για φύλλο:
· 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 2 κουταλιές λάδι
· 1 κουταλιά ξίδι
· 2 κουταλάκια αλάτι
· 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ (προεραιτικά)
· 1 κούπα χλιαρό νερό
για την αραιή μπεσαμέλ:
για την αραιή μπεσαμέλ:
· 1 κούπα γάλα
· 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 2 κουταλιές βούτυρο
· αλάτι, πιπέρι άσπρο
· μοσχοκάρυδο
Ετοιμάστε 2 κούπες μπεσαμέλ. ΄Οταν την κατεβάσετε από τη φωτιά, αφήστε τη να κρυώσει λίγο, ρίξτε μέσα κι ανακατέψτε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το λιωμένο κρεμμύδι. Ρίξτε τ' αυγά ελαφρά χτυπημένα και τέλος το τριμμένο τυρί. Στρώστε σε μεγάλο ταψί τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι απλώστε επάνω τη γέμιση. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα και πάλι. Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να φθάνετε μέχρι κάτω. Αλείψτε τη με το υπόλοιπο βούτυρο (στο στάδιο αυτό, μπορείτε να τη φυλάξετε στην κατάψυξη), ραντίστε τη με λίγο νερό και ψήστε τη στους 1800C, 40'-50', να ροδίσει επάνω-κάτω. Αν χρησιμοποιήσετε σπιτικό φύλλο, βάλτε 1/4 κούπας βούτυρο περισσότερο. Σερβίρετε την πίτα ζεστή και φρεσκοψημένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου