Σελίδες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μανιταριών και κρασί.(NTR)




Υλικά

1 κούπα ζωμό βοδινού
1/2 κούπας κρύο νερό στο όποιο έχουμε διαλύσει 2 κουταλιές κορν φλαουρ
2 κουταλάκια μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι,
4 Φιλέτα μοσχαρίσια
2 κούπες φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κούπα κρασί
βουτυρο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Σε ένα μπολ, αναμιγνύεις το ζωμό, το νερό με το κορν φλάουρ, τη μουστάρδα, το σκόρδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάς ελαφρά να δέσουν. Τα αφήνεις στην άκρη για να τα χρησιμοπιήσεις αργότερα.
Βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει, αφού προηγουμένως το  βουτυρώσει..Ψήνεις τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή περισσότερο, ανάλογα με πόσο καλοψημένα τα θέλεις. Όταν ψηθούν τα φιλέτα τα βγάζεις σε ένα πιάτο στην άκρη.
Προσθέτεις τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα ψήνεις για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βάζεις στην άκρη.
Βγάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνεις μέσα το κρασί ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, για να ξεκολλήσεις τα κομματάκια κρέατος ή μανιταριών που πιθανόν έχουν κολλήσει. Μειώνεις τη φωτιά και προσθέτεις στο τηγάνι το μείγμα με το ζωμό που είχες κρατήσει στην άκρη. Σιγοβράζεις για 1 λεπτό μέχρι να δέσει σε ωραία πηχτή σάλτσα και προσθέτεις τα μανιτάρια.
Σερβίρεις τα φιλέτα σε 4 πιάτα και τα περιχύνεις με τη ζουμερή σάλτσα μανιταριών. Συνόδεψέ τα με δροσερή ανάμικτη πράσινη σαλάτα   Η   με    πουρε....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου