ΔΙΠΛΕΣ της Μαμας μου
ΥΛΙΚΑ
125 gr αλευρι μαλακο
40gr αλευρι σκληρο
12gr ουζο(1 κουταλια της σουπας)
4
αυγα
ξυσμα πορτοκαλιου
λιγο αλατι
στη μυτη του κουταλιου ΣΟΔΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Σε μια λεκανι τοποθετουμε τα αυγα και το
αλευρι(μαλακο+σκληρο).ανακτευοθμε και ζυμωνουμε
ριχνουμε το ουζο και στη μυτη του κουταλιου σοδα και
το ξυσμα πορτοκαλιου και ζυμωνουμε καλα.Τοποθετουμε τη ζυμη σε ζεστο μερος για
μια περιπου ωρα.
Οταν ειναι ετοιμη η ζυμη μας πλαθουμε φυλλα και
κοβουμε τεμαχια και τηγανιζουμε σε σπορελαιο καυτο για 2 λεπτα.πασπαλιζομε με
καρυδι,κανελλα και μελι....
Καταπληκτικες,,,Υπεροχες...Δοκιμαστε τες.και.... Χαρούμενες Γιορτες.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι τελειες τραγανες Διπλες!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή